www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

Motorreductoren van NORD Drivesystems worden gebruikt in de Pradier groeve in het zuiden van Frankrijk

De firma IECS, gespecialiseerd in productie, montage en onderhoud van steen- en zandgroeveapparatuur heeft gekozen voor NORD motorreductoren voor de aandrijving van de nieuwe toeslagmateriaal productie-unit van de Pradier Groep. De kwaliteit van de service, vooral in termen van reactiesnelheid, en de prestaties van IE2-motoren maakten het verschil.

Motorreductoren van NORD Drivesystems worden gebruikt in de Pradier groeve in het zuiden van Frankrijk
De Franse Groupe Pradier produceert 400 000 ton betonblokken en betonnen dwarsbalken per jaar, bestemd voor leveranciers van bouwmaterialen. Voor een betere controle van de product waardeketen, werd besloten om intern de productie van toeslagmaterialen een nieuwe impuls te geven. Pradier Carrières, opgericht in 2010, opende daartoe zijn eerste operationele productielocatie in 2011 in Mondragon in het zuiden van Frankrijk. De groeve bestaat uit een afzetting van ongeveer 375 hectare en 20 miljoen ton erts, met een delfvergunning voor 450.000 ton per jaar voor meer dan 30 jaar. 350 000 ton wordt over de weg vervoerd en 100 000 ton per rivier. Het verwerkingsbedrijf is gelegen nabij de afzetting (1 km met de transportband), waardoor verschillende gewichtsklassen en categorieën kunnen worden gedolven met een productiecapaciteit van 400 ton per uur.

IECS voltooide de gehele installatie die voorziet in erts breken, zeven en het transport van de toeslagmaterialen naar hun verzendstations. "We kopen regelmatig kegeltandwielmotorreductoren van NORD Drivesystems," vertelt de heer Cachot, IECS Manager. Alles bij elkaar gaat het bij de Pradier groeve om 37 kegeltandwielmotorreductoren, modellen SK9042.1 & SK9072.1.

De complete toeslagmateriaal productie-unit bevindt zich in een overstromingsgebied waar het waterniveau 2,5 m kan bereiken: vandaar dat het totale systeem op palen moest worden gebouwd. Een ongelooflijke technisch hoogstandje werd intern door Pradier gerealiseerd door de installaties boven het water uit te tillen, wat er ook gebeurt.

"We hebben zo onze gewoonten met NORD. Het is een bedrijf waar de mens de maat is, ze reageren zeer snel. Toen we de installatie in gebruik namen moest het motortype worden vervangen door twee motoren waarvan het vermogen te laag bleek. We belden met Nord en binnen 36 uur was het aangepast. De NORD sales manager is altijd beschikbaar om te assisteren bij een project, hij reageert zeer snel. "Het bedrijf onderscheidt zich door zijn zeer hoge reactiesnelheid. Een nieuwe montage- en verzendservice voor noodgevallen wordt sinds voorjaar 2011aan alle klanten aangeboden. Of het nu om een motor of een aandrijving gaat, met of zonder frequentieomvormer, geverfd of niet, het bedrijf zorgt ervoor, mits de onderdelen leverbaar zijn, dat de apparatuur nog dezelfde dag wordt gemonteerd en verzonden overal in Frankrijk, en dit voor alle bestellingen geplaatst vóór 16.30 uur. Voor dat doel werden de processen, de voorraadniveaus en de logistiek grondig herzien in 2011. Zo’n zelfde dienst is opgezet voor onderdelen.

Het energieverbruik was natuurlijk een belangrijk aspect van de installatie. Nogmaals, NORD onderscheidde zich door IE2 motoren aan te bieden. Om te voldoen aan nieuwe en strengere normen op het gebied van energiebesparing, heeft NORD bij de IE2 motoren veel verbeteringen doorgevoerd. Bijvoorbeeld worden actievere materialen in de stator toegepast, is de kwaliteit van de platen beter, is meer koper toegepast en zijn de wikkelingen geoptimaliseerd. Deze efficiënte motoren zijn natuurlijk voordelig voor gebruikers: als aanvulling op betere prestaties, lopen ze koeler en heeft de aandrijving een langere levensduur. Deze verbeteringen resulteren ook in een grotere vermogensreserve, die nieuwe mogelijkheden biedt in termen van het ontwerpen van aandrijfsystemen.


Motorreductoren van NORD Drivesystems worden gebruikt in de Pradier groeve in het zuiden van Frankrijk
Motorreductoren van NORD Drivesystems worden gebruikt in de Pradier groeve in het zuiden van Frankrijk
Motorreductoren van NORD Drivesystems worden gebruikt in de Pradier groeve in het zuiden van Frankrijk

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers