www.technologieenindustrie.com
STAHL

Akoestische en visuele signaleringsapparatuur van R. STAHL: complete risicobeschermende oplossingen

R. STAHL, een toonaangevende internationale aanbieder van veiligheidstechnologie, levert een brede reeks waarschuwingssystemen voor wereldwijd gebruik. Door middel van akoestische en visuele signalen maken deze apparaten de gebruiker bijtijds attent op storingen, en garanderen daarmee een optimale veiligheid bij bijvoorbeeld brandbeveiligingssystemen en andere controleapparatuur.

Akoestische en visuele signaleringsapparatuur van R. STAHL: complete risicobeschermende oplossingen
Het industriële productenassortiment omvat een brede range toepassingen, die de scheepsbouw, proces- en materials handling, logistiek, kranen, spoorwegen, opslagplaatsen, fabrieken, hotels, kantoren en openbare gebouwen, alsmede ziekenhuizen en luchthavens omvatten.

Het assortiment voor risicovolle gebieden omvat Xenon en LED signaalbakens met "Ex d" ontstekingsbescherming (drukvaste behuizing), intrinsiek veilige LED statusbakens en verkeerslichten, knipperende bakens, hoorns en robuuste handmatige brandmelders die beschikbaar zijn in ‘Break Glass’ en ‘Push Button’ uitvoeringen. De Yodalex serie omvat bijvoorbeeld de YA60 hoorn, het FL60 baken en de innovatieve YL60 combinatie unit, die een sirene en een baken in een uniek ontworpen enkele behuizing integreert. De YA60 hoorn heeft een maximaal geluidsvermogen van 110 dB op één meter, met een tweetraps hoorbare functie die kan worden gekozen uit een reeks geluiden die bestaat uit 32 internationaal erkende tonen. De gepatenteerde akoestische kap van de YA60 & YL60 zorgt voor een omnidirectionele geluidsemissie, uniek voor de Yodalex range. In geval van gevaar activeert het FL60 baken een zeer intensieve flits, variërend van 5 tot 20 Joule, met een frequentie van één flits per seconde. De bakenlenzen zijn gemaakt van vlamvertragend polycarbonaat en leverbaar in zeven verschillende kleuren; ze zijn standaard voorzien van een stalen stootplaat.

De producten voor veilige gebieden omvatten de Clifford & Snell serie elektronische sirenes en bakens, zoals de FL40 Xenon flitsers en LED knipper- en statusbakens, naast de Yodalarm en Yodalight sirenes, bakens en combinatie units. Deze combineren een sirene met een maximale output van 120 dB op één meter met een flitser die leverbaar is in een serie Joule outputs, spanningsopties en lenskleuren.

Figuur 1. Hoorn, combinatie unit en bakens uit de Yodalex serie.
Figuur 2. Akoestische en visuele signaleringsapparatuur uit de Yodalarm/Yodalight serie.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers