www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

HMS start groen automatiseringsinitiatief

Industriële communicatietechnologie faciliteert fabrieksbreed energiemanagement in automatiseringssystemen.

HMS start groen automatiseringsinitiatief
Op de SPS/IPC/Drives beurs in Neurenberg, Duitsland, presenteerde HMS Industrial Networks een aantal oplossingen die zijn gericht op het energiemanagement in automatiseringssystemen. Uit recent onderzoek van de AIDA groep Duitse autofabrikanten (Audi, BMW, Daimler, Porsche, VW) en de Profibus gebruikersorganisatie blijkt dat industriële netwerken een belangrijke rol spelen bij de implementatie van controlestrategieën voor energieoptimalisatie op de werkvloer.

Anybus® embedded modules met energieprofiel ondersteuning
Als een van de toonaangevende fabrikanten van industriële netwerkoplossingen, heeft HMS reeds PROFIenergy-conforme Anybus embedded communicatiemodules op de markt gebracht. Ondersteuning voor aanvullende energiebeheer profielen volgt zodra deze stabiel en breed geaccepteerd zijn.

Anybus-gateways zorgen voor directe regeling van het energieverbruik
HMS heeft vastgesteld dat het nog enige tijd kan duren voordat de nieuwste normen betreffende energiebeheer fabrieksbreed zullen worden toegepast. In de tussentijd levert HMS een brede range oplossingen die voornamelijk gericht zijn op system integrators en eindgebruikers. Met deze oplossingen kan standaard automatiseringsapparatuur in moderne veldbus- of industriële Ethernet communicatiesystemen geïntegreerd worden, waarmee het niveau van automatisering, van systeemrendement en van energiebeheer verhoogd wordt.

Met de Anybus Communicator serie intelligente protocolconverters, zijn system integrators en eindgebruikers in staat om bestaande automatiseringsapparatuur via standaard seriële RS-232 of Modbus RTU interfaces te integreren in moderne industriële veldbus of Ethernet netwerken. Anybus X-gateways bieden dezelfde voordelen bij het verbinden van verschillende netwerken. Beide gateway families zorgen voor een heldere informatiestroom door de hele fabriek, met inbegrip van de mogelijkheid om automatiseringsapparatuur op een gesynchroniseerde manier uit te schakelen tijdens de productiepauzes en stilstandperiodes, aldus bijdragend aan de totale efficiency qua energiebeheer en productie. Een goed voorbeeld is de integratie van standaard circuit breakers - die typisch niet network enabled zijn - in moderne industriële netwerken.

Netbiter® remote management voegt extra ‘groene’ effecten toe

De Netbiter oplossing van HMS voor het M2M beheer op afstand biedt gebruikers de mogelijkheid om een overzicht te krijgen van het energieverbruik van hun applicaties. De innovatieve Netbiter productlijn werd onlangs bekroond met de Zweedse E-prijs 2011 voor een toepassing die was ontworpen door Jeff Electronics. De E-prijs wordt toegekend aan bedrijven die energie, efficiency en economie combineren teneinde kosten te verminderen, milieueffecten te minimaliseren en tevens de concurrentiepositie te verbeteren.
»Ons groene automatiseringsinitiatief zal bedrijven helpen om energie te besparen en hun carbon footprint te reduceren, terwijl de productiviteit en de winst worden verbeterd», zegt Staffan Dahlström, CEO van HMS Industrial Networks AB.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers