www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Het LB/FB systeem: ruimtebesparende remote I/O

Het beproefde LB/FB-systeem van Pepperl + Fuchs biedt de hoogst mogelijke flexibiliteit door het grote aantal I/O modules, waarmee het tevens mogelijk is om een breder scala van toepassingen te implementeren. Bovendien zorgt hun meerkanaals capaciteit voor een hoge pakkingdichtheid. Deze dichtheid wordt verder verhoogd door de ontwikkeling van nieuwe analoge input/output modules.

Het LB/FB systeem: ruimtebesparende remote I/O
Verhoogde pakkingdichtheid
De nieuwe I/O modules hebben maximaal vier analoge in- en uitgangen, en zijn nu dunner, met een breedte van slechts 20 mm vergeleken met 40 mm voorheen. Dit kleine formaat verdubbelt de pakkingdichtheid en maakt zo de remote I/O stations kosteneffectiever. Pepperl + Fuchs was in staat om de afmetingen te reduceren door het energiebeheer te verbeteren, hetgeen eveneens het vermogensverlies aanzienlijk vermindert. Warmteontwikkeling in de schakelkast blijft binnen normale proporties, zodat milieuomstandigheden geen afbreuk doen aan de betrouwbaarheid, en de levensduur van de modules niet wordt aangetast. De nieuwe modules kunnen de oude vervangen, zonder dat de configuratie hoeft te worden gewijzigd.

Meer functionaliteit
Een diagnostische LED voor elke input/output vormt een verbeterde functie van de nieuwe modules. De status van de respectievelijke in- en uitgangen kan direct worden uitgelezen voor diagnostische doeleinden. De HART communicatie interface is opnieuw ontworpen en robuuster uitgevoerd.

Eén voor alle
In aanvulling op de nieuwe modules, is een zeer flexibele module leverbaar met zowel analoge als digitale I/O. Deze module maakt het mogelijk tweedraads transmitters te adresseren, bevat laagvermogen elektromagneten, proportionele kleppen en mechanische contacten. Tijdens de inbedrijfstelling kan worden geconfigureerd op basis van de applicatie. De configuratie wordt aangegeven door een witte LED. Daarnaast geeft een diagnose-LED de status van elke input/output aan.

Afbeelding 1: Universele module met vier analoge of digitale in- en uitgangen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers