www.technologieenindustrie.com
EPLAN

Volle kracht vooruit

EPLAN Fluid: nieuwe master datasets voorbode van een nieuwe richting in mechanisch ontwerp

Volle kracht vooruit
De uitgebreide master dataset, speciaal ontworpen voor hydrauliekgebruikers van EPLAN Fluid, vereisen de nodige aandacht in het mechanisch ontwerp. In de nieuwe versie zijn normen herzien voor betere transparantie en documentatie, vooral tijdens interactie met de datasets. Deze master data kunnen waardevolle hulp bieden in de strijd tegen de steeds grotere ontwerpcomplexiteit.

Pneumatiek en elektrotechniek op dezelfde weg
De voordelen van een gemeenschappelijke set van besturingstechnische documentatie voor de hydraulische en pneumatische engineering en elektrotechniek zijn bekend - EPLAN Fluid wordt daarom vaak gebruikt in combinatie met EPLAN Electric P8, wat neerkomt op ge,ntegreerde verwerking van pneumatische en elektrische documentatie. Extra mogelijkheden worden zichtbaar als hydraulische componenten daarin worden meegenomen, aangezien een hydraulisch ontwerp vaak onderdeel is van het mechanisch ontwerp.

Grote schema's tot DIN A0-formaat zijn standaard. In de hydraulische industrie wordt gestructureerde documentatie in klanteneisen en nieuwe normen in toenemende mate gespecificeerd in DIN A3 of A4-formaat. Eisen betreffendefuncties voor gebruiksgemak, zoals roteren en spiegelen van partiële schema's of van enkele onderdelen, verschillen ook van de documentatie-eisen in de elektrotechniek.

Fluid data set: 1.000 nieuwe macro's
EPLAN heeft met bekende fabrikanten en gebruikers gewerkt aan de ondersteuning van speciale eisen die gelden op het gebied van de hydrauliek. In de zomer van 2010 bood EPLAN Fluid 2.0 gebruikers een uitgebreid “Fluid data pakket” met meer dan 1.000 hydraulische macro's.
De slogan luidt: "Door professionals, voor professionals”. Typische vragen ter overweging zijn: "Wat moet er precies worden gedocumenteerd in de dagelijkse hydraulische omgeving”, “Welke technische gegevens moeten worden opgenomen in het hydraulische schema”, “Welke drukschakelaar instellingen zijn nodig en hoe worden die het best vertegenwoordigd in het schema". EPLAN Fluid biedt de beste oplossingen voor hoogwaardige documentatie in combinatie met macro's voor drukschakelaars en de bijbehorende datatabellen.

Hydraulische aggregaten en sub-plates
Het enorme aantal filtervarianten en pomp/motorcombinaties op aggregaten leidt vaak tot zeer vergelijkbare documenten die alleen verschillen in de kleinste details. De EPLAN technologieën, zoals variant technologie en projectopties, bieden de unieke mogelijkheid om intelligente macro’s te creëren die snel kunnen worden gewijzigd in het hydraulische schema. Een modulair systeem vereenvoudigt het maken van verschillende varianten van collectieve sub-plates. Dit systeem biedt de eenvoudigste manier om secties samen te voegen.

Perfect geschikt voor spiegelen en roteren
De nieuwe collectie macro's is een ideaal gereedschap voor intelligent roteren en spiegelen van
hydraulische en pneumatische componenten; het is een nieuwe functionaliteit van EPLAN Fluid versie 2.1. In een schema is het vaak nodig om duidelijk te maken dat cilinders in tegengestelde richtingen werken en overeenkomstig bestuurd worden. In het ideale geval hoeft de gebruiker maar de helft van de schakelaar te ontwerpen en completeert hij de documentatie met de nieuwe handige functies voor intelligent roteren en spiegelen. De nieuwe macro's zijn zeer geschikt voor dit doel. Ze zijn het ideale startpunt voor de belangrijkste gebruikers en beheerders, terwijl kwaliteit gewaarborgd wordt.

EPLAN Data Portal - interessant voor producenten

De macro collectie is ook een optimaal uitgangspunt voor hydraulische en pneumatische engineering voor producenten van hydraulische componenten. Op basis van de onderliggende macro's kunt u de
componentgegevens toewijzen en gebruik maken van de EPLAN Data Portal om de gegevens beschikbaar te stellen aan ongeveer 20.000 gebruikers. Terwijl de in EPLAN Fluid beschikbare neutrale macro’s kunnen worden gebruikt voor verschillende producenten (1: N relatie), worden de componentgegevens in het EPLAN Data Portal gerelateerd aan een specifieke macro (1:1 verhouding). Dit biedt een solide engineeringbasis in combinatie met aanvullende documenten, zoals technische data sheets, foto’s van de componenten en 2Den 3D-gegevens.

Veilige basis voor projectplanning
De combinatie van EPLAN Fluid functionaliteit en de nieuwe praktische hydraulische macro's in de Fluid datasets, levert ongeëvenaarde voordelen voor de hydrauliek ontwerper. Voordelen zijn onder andere de kwaliteit van grafische documenten volgens de huidige normen, modulaire kits voor sub-plates op basis van praktische toepassingen, en een al maar groeiend aantal apparaatgegevens van hydrauliekproducenten in het EPLAN Data Portal.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers