www.technologieenindustrie.com
LENNOX EMEA

Lennox eCOMFORT luchtegoelde inverter scroll chillers leveren hoge efficiëntie voor comfort- en industriële proceskoeling toepassingen

Lennox heeft onlangs zijn eCOMFORT programma uitgebreid met nieuwe modellen van 170 tot 400 kW*. Door het gebruik van R32 koudemiddel kunnen klanten met deze uitbreiding een hogere energie-efficiënte realiseren en tevens de impact op het milieu beperken.

Lennox eCOMFORT luchtegoelde inverter scroll chillers leveren hoge efficiëntie voor comfort- en industriële proceskoeling toepassingen

Minimalisering van de bedrijfs- en onderhoudskosten

Koelmachines verbruiken doorgaans veel energie, dus hoe efficiënter een systeem is, des te groter de totale kostenbesparing is voor de eindgebruiker. De premium eCOMFORT-chillers zijn ontworpen met de nieuwste technologieën en bieden een toonaangevende energie-efficiëntie. De totale modulatie zorgt bijvoorbeeld voor aanzienlijke energiebesparing door een perfecte regeling van de lucht- (EC ventilatoren) en waterstroom (regelaar op de waterpomp - eDrive) en door de koelmiddel regeling (compressor met variabel toerental). 

De eCOMFORT serie biedt een hoge seizoensgebonden efficiëntie die overtreft Ecodesign 2021-classificaties (ɳs,c > 161% en SEER > 4,10 voor comfortkoeling; SEPR > 5,0 voor proceskoeling) en over unieke mogelijkheden beschikt, zoals prestatiemanagement en het op afstand instellen van parameters - wat de energierekening drastisch doet verlagen.

Daarnaast kunnen de Lennox eCOMFORT koelers eenvoudig worden gemonitord, bediend en onderhouden met behulp van Lennox Cloud; een real-time connectiviteit- en visualisatieplatform, waarmee de technici van Lennox op afstand kunnen regelen, aanpassen en diagnoses kunnen stellen. Het gebruik van remote diagnostiek en software-updates, naast predictieve onderhoudsschema's, verhoogt de betrouwbaarheid en vermindert de behoefte aan technische ondersteuning.

Focus op duurzaamheid

In de HVAC-industrie is beperking van de broeikasemissies een van de prioriteiten geworden. Vanwege de EU-verordening F-Gas wordt er in de industrie overgestapt van R410A naar koelmiddelen met een lager GWP om de broeikasemissies te verlagen. Lennox nieuwe eCOMFORT modellen zijn de eerste inverter-scroll-chillers warin R32 wordt toegepast.

R32 is een voor de hand liggende keuze om R410A te vervangen. Het maakt al 50% van zijn samenstelling uit en presteert beter dan alternatieven als R452B, R454B en R466A wat betreft betaalbaarheid.

De overgang naar milieuvriendelijkere oplossingen wordt niet alleen gedreven door de regelgeving en het beperkte aanbod aan koudemiddelen, maar ook door een wereldwijd bewustzijn. Consumenten zoals winkelpubliek en hotelgasten worden steeds bewuster van hun ecologische voetafdruk en het milieuvriendelijke imago van de fabrikaten.

Stille werking, voor comforttoepassingen

Een laag geluidsniveau is essentieel bij comforttoepassingen in bijvoorbeeld winkelcentra, hotels en kantoren. Intelligente geluidsdemping leidt gecombineerd met een harde akoestische behuizing en EC-ventilatoren gemiddeld tot een daling van 9 dB(A) in het geluidsniveau (AAAS).

Dit maakt de eCOMFORT één van de meest geluidarme koelmachines op de markt en ideaal voor comforttoepassingen.

Toonaangevende nauwkeurigheid, voor precisie toepassingen

Bij de meeste industriële toepassingen is een nauwkeurige temperatuurregeling essentieel om efficiënte en precieze productienormen  te garanderen. Als de temperatuur in deze zeer veeleisende toepassingen ook maar een fractie van een graad afwijkt ten opzichte van de ingestelde temperatuur, dan is dat niet alleen nadelig voor de productkwaliteit, maar kan dat een gevaar voor de veiligheid opleveren. 

De eCOMFORT-chillers werken met inverter-compressortechnologie, waardoor ze een temperatuurnauwkeurigheid van -/+ 0,1 °C bieden. 

Dit maakt niet alleen een nauwkeurige klimaatregeling mogelijk, maar geeft de klant ook het volledige vertrouwen dat zijn processen plaatsvinden bij de vereiste temperatuur.

Voor comfort- en industriële toepassingen kan de terugverdientijd door de eCOMFORT-efficiëntie slechts twee jaar zijn. Deskundigen van Lennox bieden lokale ondersteuning aan klanten bij het kiezen van de juiste opties en bij het ontwerp van de eCOMFORT koelmachine, zodat die volledig voldoen aan hun toepassingsbehoeften.

 
*Alleen beschikbaar voor koeling; wordt uitgebreid voor warmtepompen in juni 2020.


Lennox eCOMFORT luchtegoelde inverter scroll chillers leveren hoge efficiëntie voor comfort- en industriële proceskoeling toepassingen

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers