www.technologieenindustrie.com
MEDIAWORLD

SCHUNK heeft zijn Plug & Work-portfolio voor Universal Robots uitgebreid met gevoelige grijpers met lange slag voor geautomatiseerd laden van machines

Voor het eerst biedt SCHUNK een robuuste mechatronische grijper met lange slag voor het laden van machinegereedschap speciaal voor de lichte robots van de Universal Robots CB- en e-serie. De grijperslag van 42,5 mm per vinger is vrij programmeerbaar en maakt variabele grijpkrachten tussen 50 N en 600 N mogelijk.


Met het oog op de robotarmen van Universal Robots definieert SCHUNK een nieuwe maatstaf op het gebied van flexibiliteit, kracht en functionaliteit in schone tot ruwe omgevingen met de grijper met Plug & Work. De vormsluitende, intelligente grijper kan verschillende onderdelen tot 3 kg afwisselend verwerken: zowel onderdelen die gevoelig zijn voor vervorming als zware onderdelen. Een stevige aluminium behuizing, stabiele geleidingen en een borstelloze servomotor zorgen voor een hoge robuustheid, consistente grijpkrachten over het gehele slagbereik en een betrouwbare werking die weinig onderhoud vereist. Bij stroomuitval zorgt een elektrisch bediende rem ervoor dat de positie van de grijpervingers wordt vastgehouden en dat er geen referentiëring nodig is.

Minimale inspanning voor inbedrijfstelling
De EGL-startset van SCHUNK bestaat uit de slimme servogrijper met bijbehorende adapterplaten, kabels, standaardonderdelen en een URCaps-plug-in die het programmeren van het mechatronische krachtpakket aanzienlijk vereenvoudigt. Aan de hand van slimme, eenvoudig te begrijpen functies op het bekende UR-interface en vooraf geconfigureerde parameters kan de grijper binnen 15 minuten in gebruik worden genomen en geprogrammeerd. Op verzoek kunnen bij het startpakket ook universele grijpervingers en kleminserts worden geleverd. Dit startpakket maakt het mogelijk om bijzonder snel te starten met het laden van machinegereedschap met lichtgewicht robots van Universal Robots. Vergeleken met conventionele grijpers wordt de opstelduur met de engineering, inbedrijfstelling en programmering teruggebracht van één tot twee dagen tot minder dan 60 minuten.

Het volledige gamma aan grijpsystemen
Het portfolio van SCHUNK Plug & Work voor Universal Robots omvat grijpers voor samenwerking, pneumatische en elektrische grijpers, sensorsystemen en wisselsystemen. Met maximale grijpkrachten van 140 tot 930 N en slaglengten van 6 tot 42,5 mm biedt het portfolio oplossingen voor uiteenlopende toepassingsgebieden voor zowel conventionele automatisering als voor collaboratieve toepassingen. Het assortiment grijpsystemen is geschikt voor beginners op het gebied van automatisering, voor experts in de metaalsnij-, automobiel- en elektronica-industrie, en voor vele andere industrieën die de mogelijkheden van automatisering met UR-robots willen ontdekken. Van de grijper, snelwisselsystemen tot en met kracht-/koppelsensoren, elke interface is eenvoudig op elkaar afgestemd. URCaps-plug-ins vergemakkelijken bovendien de programmering.

www.schunk.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers