www.technologieenindustrie.com
Steute

Draadloze veiligheid

Draadloze veiligheid voor voetbedieningen en commando apparaten

Draadloze veiligheid

Voor afkantpersen en andere vorm- en buigmachines is de voetbediening de belangrijkste mens-machine interface. Hij wordt erg vaak geactiveerd (tot twee miljoen schakelcycli per jaar zijn heel gewoon voor installaties die met drie ploegendiensten per dag werken) en vormt een belangrijke veiligheidsfunctie, omdat operators hem niet alleen gebruiken om een persslag te activeren, maar ook om er een te stoppen.

Als onderdeel van de GF/GFS serie heeft steute speciaal hiervoor een drietraps veiligheidsvoetschakelaar ontwikkeld. Kenmerken van deze schakelaar zijn een hoge stabiliteit en lage pedaalhoogte, die zorgen voor een ergonomisch comfortabele en niet vermoeiende bediening. Dit is vooral wenselijk bij het bedienen van een vrijgave schakelaar, omdat het pedaal langere tijd in de middenstand moet worden gehouden.

Tijdens de SPS 2019 presenteerde steute zijn nieuwste generatie draadloze veiligheidsvoetbedieningen, die een kabelverbinding met de afkantpers overbodig maken. Ze communiceren in plaats daarvan via het intrinsiek veilige draadloze protocol sWave 2.4 GHz-safe®, dat steute voor dit doel heeft ontwikkeld. Gegarandeerd stabiele reactietijden van minder dan 100 ms kunnen worden gerealiseerd, onafhankelijk van andere draadloze apparaten die op dezelfde frequentieband actief zijn. De steute draadloze technologie sWave.safe® biedt een robuuste en veilige draadloze verbinding (beschikbaarheid) met snelle en gegarandeerde reactietijden. Dit protocol heeft bovendien een laag energieverbruik, korte verbindingstijden en een lange batterijlevensduur.

Kabelvrije signaaloverdracht biedt de operator permanent meer bewegingsvrijheid en een optimaal ergonomisch comfort. Ook is er geen sprake meer van slijtage van de kabels, waardoor de voetschakelaars optimaal beschikbaar zijn.

De draadloze safety voetschakelaars met maximaal drie pedalen kunnen worden gebruikt in toepassingen tot Performance Level e (PLe/EN ISO 13849-1) en SIL 3 (IEC 61508). Toonaangevende fabrikanten van vormmachines bieden hun klanten deze bedieningselementen al aan - als serieel onderdeel of als een vaak gekozen optie.

Met de onderliggende technologie van alle steute draadloze schakelapparatuur en sensoren is het ook hier mogelijk om gebruik te maken van het sWave 2.4 Ghz-safe® intrinsiek veilige draadloze protocol als platform voor andere series schakel- en commando apparatuur.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers