www.technologieenindustrie.com
Siemens News

Siemens introduceert nieuwe serie beveiligingsrelais Reyrolle 5

Ontwikkeld voor toekomstige energienetwerken en digitale schakelinstallaties.

Siemens introduceert nieuwe serie beveiligingsrelais Reyrolle 5

Met de nieuwe serie beveiligingsrelais Reyrolle 5 breidt Siemens haar aanbod voor middenspannings- en industriële energienetwerken verder uit. Het beveiligen, besturen, bewaken en meten van energienetwerken zijn belangrijke voorwaarden voor het beheren van elektrische installaties en netwerken om de betrouwbaarheid en duurzaamheid alsmede de veiligheid van het bedienend personeel te verbeteren.

De eerste toegepaste apparaten uit deze nieuwe generatie beveiligingsrelais zijn overstroomtijd- en aardfoutbeveiligingen en transformatorbeveiligingen in onderstations. De apparaten zijn standaard voorzien van een groot aantal functies, zoals uitgebreide registratie van gebeurtenissen, fouten en meetwaarden, waarmee het energienetwerk effectief kan worden beheerd. Dankzij het kleine aantal varianten van de apparaten verloopt het bestelproces en de engineering soepel, terwijl een verbeterd hardware-platform het gebruik en het beheer van de beveiligingsrelais eenvoudiger maakt.

Door de toegenomen digitalisering spelen beveiligingen een steeds grotere rol bij het realiseren van een veilige elektriciteitsinfrastructuur. De Reyrolle 5-apparaten zijn van diverse cyber-veiligheidsfuncties voorzien, zoals digitaal ondertekende firmware, die met toekomstige product-releases en veiligheidspatches continu zullen worden uitgebreid om specifieke gevaren het hoofd te bieden.

Reyrolle 5 is daarnaast voorzien van een intuïtief design en een groot grafisch display, verbeterde drukknoppen, programmeerbare LED's en de gebruiksvriendelijke Reydisp-software van de volgende generatie. Het beveiligingsrelais is standaard reeds voorzien van uitgebreide functies, zoals een breed voedingsbereik, configureerbare digitale drempelwaarden, stroom- en spanningsingangen alsmede communicatie-interfaces (serieel en Ethernet). Bovendien zijn alle communicatieprotocollen standaard aanwezig.

Dankzij zijn uittrekbare design kan Reyrolle 5 eenvoudig en zonder wijzigingen in de bedrading worden vervangen. Dit beperkt uitvaltijden tot een minimum en maakt betrouwbaar en efficiënt bedrijf mogelijk.
Siemens heeft wereldwijd reeds meer dan 2,5 miljoen intelligente elektronische apparaten (Intelligent Electrical Devices - IED's) geïnstalleerd, waarvan ongeveer een half miljoen Reyrolle-beveiligingsrelais .

Voortbouwend op haar 100-jarige ervaring bij de ontwikkeling van beveiligingsrelais maakt Siemens ook voor Reyrolle 5 gebruik van beproefde algoritmen die garant staan voor betrouwbare prestaties.

www.siemens.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers