www.technologieenindustrie.com
INTERROLL

Interroll trommelmotoren krijgen EHEDG certificering voor de hoogste hygiëne eisen

Sant'Antonino, Zwitserland/Baal, Duitsland 3 december 2019. De European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG) heeft het huidige Interroll trommelmotorplatform na uitgebreide tests gecertificeerd voor hygiënische industriële toepassingen. Deze officiële bevestiging biedt de internationale food-, farmaceutische en verpakkingsindustrie een compacte, krachtige en energiebesparende aandrijfoplossing voor materiaalstromen die voldoet aan de hoogste hygiënestandaards.


De EHEDG is een internationaal samenwerkingsverband dat bestaat uit onderzoeksinstituten en universiteiten, gezondheidsautoriteiten en overheidsorganisaties, alsmede voedselproducenten. Het doel is om veilige voeding te garanderen op elk gebied van de voedselproductie door het verbeteren van hygiënische technologie en ontwerp. Met de juiste certificering kan de gebruiker er zeker van zijn dat het door hem gekozen product zodanig is ontworpen dat het voldoet aan de hoogste hygiëne-eisen, zoals het geval is bij Interroll trommelmotoren.

"Met de EHEDG Class 1 certificering voor onze innovatieve trommelmotoren profiteren klanten en gebruikers van belangrijke voordelen bij de bouw van material handling installaties. Onze aandrijfoplossingen bieden beproefde toegevoegde waarde door te voldoen aan de meest strenge eisen van hygiëne, waardoor het risico van besmetting aanzienlijk wordt verminderd en reiniging erg eenvoudig wordt. Bovendien is het hygiënische ontwerp van de trommelmotoren van Interroll standaard, waardoor dure ontwerpwijzigingen in de betreffende projecten niet nodig zijn", legt Dr. Hauke Tiedemann, directeur van Interroll Trommelmotoren GmbH, uit.

Naast de EHEDG certificering voor hygiënisch gebruik voldoen de Interroll trommelmotoren ook aan de materiaaleisen van het US Department of Agriculture/Food and Drug Administration en de EU-verordening EG 1935/2004 voor gebruik in de voedingsindustrie. Als compacte aandrijfoplossingen voor industriële toepassingen zijn de trommelmotoren van Interroll tevens voorzien van IP66- en IP69k-afdichtingen. Naast de hygiënische voordelen zijn de trommelmotoren zeer efficiënt in bedrijf: ze verminderen het energieverbruik en de reinigingstijd met 30 procent vergeleken conventionele oplossingen.

 

Interroll trommelmotoren krijgen EHEDG certificering voor de hoogste hygiëne eisen
Bijschrift: Interroll's EHEDG klasse 1 gecertificeerde trommelmotoren verminderen het risico op besmetting aanzienlijk en maken het reinigen zeer eenvoudig.

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers