www.technologieenindustrie.com
Siemens News

Sinamics Startdrive V16 voegt nieuwe hardware en nieuwe functies toe aan TIA Portal

Sinamics Startdrive V16 voegt de enkelassige uitvoering van de Sinamics S120 toe aan TIA Portal.

Sinamics Startdrive V16 voegt nieuwe hardware en nieuwe functies toe aan TIA Portal

De inbedrijfstellingssoftware Sinamics Startdrive is de perfecte tool voor het integreren van regelaarhardware in het engineeringframework TIA Portal. Met de nieuwste versie Sinamics Startdrive V16 breidt Siemens haar hardwareportfolio op het automatiseringsplatform uit. Naast de reeds geïntegreerde meerassige uitvoering van het Sinamics S120-systeem kan nu ook de enkelassige uitvoering van het high-end servo-aandrijfsysteem worden geëngineerd in het TIA Portal.

Ook de regelaarcontrole van de nieuw geïntroduceerde Simatic Drive Controller is nu geïntegreerd in het inbedrijfstellingstool. Drive-CliQ-hubs, die het aantal interfaces van het meerassige Sinamics S120-systeem verhogen, alsmede overige aanvullende componenten zijn nu geïntegreerd in TIA Portal en ronden daarmee de hardware-update af.

Sinamics Startdrive V16 is bovendien voorzien van innovatieve functies. Met de introductie van een knowhow-bescherming voor Sinamics S120 kunnen de parameters van de regelaars worden beveiligd tegen onbevoegde wijzigingen of niet-geautoriseerd uitlezen. Op het gebied van veiligheidstechniek staat dankzij Sinamics Safety Integrated een groot aanbod van veiligheidsfuncties ter beschikking. Met Sinamics Startdrive kunnen deze functies eenvoudig en gebruiksvriendelijk geparametriseerd en gevalideerd worden. De in Startdrive geïntegreerde veiligheidstest leidt gebruikers stap voor stap door het goedkeuringsproces en maakt vervolgens een normconform testprotocol aan.

De inbedrijfstellingstool Sinamics Startdrive speelt een belangrijke rol bij de automatisering van machines. De eenvoudige samenwerking tussen regelaar en besturing vereenvoudigt de engineering en in bedrijf stellen van Motion Control-toepassingen met Simatic-besturingen en Sinamics-regelaars. Op deze wijze tilt Sinamics Startdrive V16 de naadloze werking, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid van regelaars in de automatisering naar een hoger plan.

www.siemens.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers