www.technologieenindustrie.com
Siemens News

Simatic Drive Controller - de nieuwe motion controller met geïntegreerde aandrijfregeling

Simatic S7-1500 controller en Sinamics S120-aandrijfbesturing in één ruimtebesparend apparaat met uitgebreide motion control-functionaliteit.

Simatic Drive Controller - de nieuwe motion controller met geïntegreerde aandrijfregeling

Siemens breidt zijn productportfolio van Technologie-CPU's uit met de Simatic Drive Controller. De nieuwe controller combineert een Simatic S7-1500 controller met een Sinamics S120 aandrijving in één apparaat. Een combinatie van Simatic technologie met motion control- en veiligheids-functionaliteiten waardoor ruimte wordt bespaard. Dit maakt het eenvoudig om aan de vereisten van een compacte, flexibele en krachtige automatiseringsoplossingen te voldoen. De prestaties van de nieuwe controller komen met name tot hun recht bij toepassingen met meerdere assen, waarbij een (multi-axis-)aandrijfsysteem wordt gebruikt, bijvoorbeeld verpakkings-, druk- en textielmachines.

De Simatic Drive Controller is uitgerust met uitgebreide interfaces, waaronder drie Profinet-interfaces en een Profibus-interface voor de communicatie met bijvoorbeeld HMI, I/O’s, andere aandrijfsystemen alsmede ingebouwde technologie-I/O's. Dit maakt een efficiënte implementatie van dynamische motion control-toepassingen mogelijk.

Met de functie "Cross-PLC synchronous operation", die nu beschikbaar is in alle technologie-CPU's, kan de synchronisatie van aandrijfassen over meerdere CPU's worden geïmplementeerd. Hierdoor zijn er vrijwel geen grenzen aan het aantal assen in een installatie. Naast de prestatieverdeling over meerdere CPU's, kunnen modulaire automatiseringsconcepten ook eenvoudig worden geïmplementeerd dankzij de Cross-PLC synchronisatie. De engineering van de Simatic Drive Controller wordt comfortabel en efficiënt uitgevoerd in het Engineering Framework TIA Portal.

Achtergrondinformatie:
Individuele producten vereisen machines en productielijnen die snel en eenvoudig kunnen worden aangepast aan verschillende formaten, producttypes en productieprocessen. Vooral in de productie zijn maximale flexibiliteit, efficiëntie, precisie en beschikbaarheid van groot belang. Ook de betrouwbare bewaking van alle bewegingen in de productiemachines speelt een essentiële rol. Siemens biedt passende technologische oplossingen op basis van de Simatic Advanced, Distributed en Drive Controllers.

www.siemens.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers