www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Nieuwe M-Bus oplossing van HMS stelt gebruikers in staat hun energieverbruik te optimaliseren

HMS introduceert een oplossing die communicatie mogelijk maakt tussen M-Bus en elk industrieel netwerk. M-Bus is een veel gebruikte standaard voor meetapparatuur zoals elektriciteitsmeters, gasmeters, watermeters etc. Door de gegevens van deze apparaten te verzamelen in een industrieel netwerk kunnen fabriekseigenaren betere controle krijgen over hun energieverbruik en hun acvtiviteiten beter stroomlijnen.

Nieuwe M-Bus oplossing van HMS stelt gebruikers in staat hun energieverbruik te optimaliseren
M-Bus (Meter-Bus) is een standaard voor het op afstand uitlezen van meettoestellen. Hij wordt voornamelijk gebruikt in gebouwen, bijvoorbeeld in elektriciteitsmeters, gasmeters, watermeters of andere verbruiksmeters. Door het verzamelen van gegevens van deze meetapparaten in een PLC of SCADA systeem, kunnen fabriekseigenaren een totaaloverzicht krijgen van hun energieverbruik, waaronder de gebouwparameters die voorheen afzonderlijk moesten worden gecontroleerd.

Energiebesparing mogelijk maken
 »We zien een substantiële markt voor deze oplossing,», zegt Niklas Selander, productmanager bij HMS. »Veel industriële bedrijven zijn momenteel bezig om hun energieverbruik te optimaliseren. De productielijnen zijn vaak verbonden met een of ander industrieel netwerk, maar gebouwparameters, zoals elektriciteit, water, gas etc, worden meestal gemonitord op aparte M-Bus systemen. Met onze nieuwe oplossing, stellen we fabriekseigenaren in staat om alle verbruiksgegevens op het netwerk van hun keuze te verzamelen, zodat ze hun energieverbruik kunnen analyseren en optimaliseren.»

Hoe werkt het
De oplossing bestaat uit twee delen: ten eerste, een transparante M-Bus converter die de M-Bus signalen omzet naar RS232. De converter werkt als M-Bus master en er kunnen maximaal 10 standaard M-Bus apparaten (slaves) op worden aangesloten. Het tweede deel is een Anybus Communicator gateway die het RS232 signaal vertaalt naar de gekozen veldbus of het Industrial Ethernet netwerk. Met deze oplossing kunnen M-Bus apparaten verbinding maken met:

• CANopen
• CC-Link
• ControlNet
• DeviceNet
• EtherCAT
• EtherNet/IP
• FIPIO
• Interbus
• Modbus Plus
• Modbus TCP
• Modbus RTU
• PROFIBUS
• PROFINET.

De Anybus Communicator wordt geconfigureerd met Windows gebaseerde software die wordt meegeleverd met het product. Dit betekent dat er niet geprogrammeerd hoeft te worden om de verbinding tussen M-Bus en het gewenste industriële netwerk te configureren. Wanneer de configuratie eenmaal is gedaan voor één netwerk, kan deze makkelijk opnieuw worden gebruikt om verbinding te maken met andere netwerken.

Over Anybus Communicator
De Anybus Communicator is een familie van protocolconverters die industriële apparaten met alle belangrijke industriële netwerken verbinden. De Communicator is in staat om vrijwel elke standaard of gebruikerspecifiek protocol te converteren zonder de noodzaak om hardware of software te veranderen. De verbinding wordt geconfigureerd in PC gebaseerde configuratiesoftware zonder dat enige programmeerkennis nodig is.

Bijschrift:
De Anybus Communicator RS232 (links) en de M-Bus converter (rechts).

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers