www.technologieenindustrie.com
Steute

Robuuste nood-uit trekkoordschakelaar voor robuuste toepassingen

Met de nieuwe ZS 91 breidt steute zijn aanbod nood-uit trekkoordschakelaars uit met een serie die is speciaal ontwikkeld voor zware toepassingen. De behuizing is van glasvezelversterkt kunststof en is bestand tegen zeer hoge niveaus van mechanische slijtage. De ontgrendelingsarm vereenvoudig het gebruik en de geoptimaliseerde constructie - in combinatie met de modernste productietechnologie – zorgt voor hoge afdichtingen tot IP 67.

Robuuste nood-uit trekkoordschakelaar voor robuuste toepassingen
Het schakelsysteem maakt eenvoudige gestandaardiseerde integratie van de nood-uit trekkoordschakelaar in veiligheidscircuits mogelijk. De trekkoordlengte kan tot 2 x 50 m oplopen, zodat zelfs grote gevaarlijke gebieden met een snel bereikbare nood-uit voorziening kunnen worden uitgerust. Extra veiligheidfuncties omvatten geïntegreerde controle van het trekkoord, alsmede het signaleren van mogelijke draadscheuren. Een noodstopsignaal kan worden gevisualiseerd met behulp van een optioneel waarschuwingslampje of een gele indicatiehefboom.

De ZS 91 voldoet aan de eisen van de DIN EN 60947-5-5. Hij is bijvoorbeeld geschikt voor het veilig afschakelen van transportsystemen in de mijn- of recyclingindustrie.

Als varianten op deze serie zijn naast de 6 verschillende contactuitvoeringen ook de robuuste positieschakelaar ES 91 DL en de bandscheefloopschakelaar ZS 91 SR leverbaar. De ZS 91 SR is met een verstelbare hefboom uitgerust die zorg draagt voor het correct centraal lopen van een transportband. Als de transportband dreigt te gaan scheef lopen, wordt deze afgeschakeld of krijgt de controlekamer een signaal. Dit betekent dat lange stilstandtijden als gevolg van het niet centraal lopen van een beladen transportband kunnen worden voorkomen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers