www.technologieenindustrie.com
Siemens News

Nieuwe uitbreidingen voor portfolio frequentieomvormers van Siemens

Spanningsvariant van Sinamics G120X voor de VS en Latijns-Amerika.

Nieuwe uitbreidingen voor portfolio frequentieomvormers van Siemens

- Adapter voor Sinamics G120 maakt DNV GL-gecertificeerde kastontwerpen mogelijk
- Ruimtebesparing met nieuw formaat van de Sinamics V20

Siemens breidt haar aandrijvingsportfolio met tal van innovaties uit, wat resulteert in verbeterde gebruiksvriendelijkheid en ruimtebesparende installatiemogelijkheden. De Sinamics G120X-omvormer, speciaal ontworpen voor gebruik in water/afvalwatertoepassingen en in HVAC-systemen, is nu ook verkrijgbaar in een driefasige 3AC 200V spanningsvariant in het vermogensbereik tot 55 kW.

Dit betekent dat de omvormers nu naadloos kunnen worden geïntegreerd in toepassingen in de VS en Latijns-Amerika. Dankzij de robuuste constructie en coating van de printplaten volgens de 3C3-standaard is de omvormer geschikt voor ruwe omgevingen. De nieuwe module voor de uitbreiding van de digitale en analoge in- en uitgangen verhoogt de flexibiliteit en maakt een optimale aansturing van omvormergestuurde toepassingen mogelijk. De Sinamics G120X ondersteunt nu ook de communicatieprotocollen Profibus, Modbus RTU, USS en BACnet MS/TP. Hij is voorzien van uitgebreide interfaces en kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande of nieuwe systemen.

De modulaire frequentieomvormer Sinamics G120 maakt in combinatie met de Sinamics Control Unit Adapter Kit CUA20 een eenvoudige en flexibele installatie in de schakelkast mogelijk. De adapterset ondersteunt DNV GL-gecertificeerde kastconfiguraties. Vermogensmodules en de besturingseenheid kunnen fysiek en thermisch worden gescheiden, wat de omvormer nog flexibeler en beter aanpasbaar maakt.

Een nieuw formaat Sinamics V20-omvormer is toegevoegd in het vermogensbereik van 2,2 kW tot 3 kW. Dankzij het 32 procent kleinere FSAD-formaat met kastafmetingen van 176,5 x 136,6 x 158 mm biedt de Sinamics V20 nog meer flexibiliteit en ruimtebesparing.

www.siemens.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers