www.technologieenindustrie.com
OMRON News

De E3AS-serie biedt volledig nieuwe manieren om gebruik te maken van object-reflectiefotocellen

De nieuwe E3AS-sensoren bieden de langste detectieafstand in hun klasse, namelijk 1500 mm, met de kleinste behuizing en de eerste vervuilingwerende coating in de branche voor revolutionair gebruiksgemak.

De E3AS-serie biedt volledig nieuwe manieren om gebruik te maken van object-reflectiefotocellen

  • Dankzij een groter detectiebereik van 50 tot 1500 mm zijn gebruikers niet gebonden aan het selecteren van sensoren afhankelijk van de detectieafstand.
  • Stabiele detectie van verschillende werkstukken vermindert de evaluatie- en aanpassingstijd.
  • Compacte behuizing voorkomt beperkingen op installatielocaties.

Conventionele object-reflectiefotocellen hebben problemen die hun toepassingsbereik kunnen beperken, zoals korte detectieafstanden, mogelijke onjuiste detectie door het effect van werkstukkleuren en grote afmetingen.

De E3AS-serie maakt gebruik van de TOF-methode (time of flight), die deze problemen effectief oplost voor meer veelzijdigheid. E3AS-sensoren kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor transportbanden die producten met verschillende kleuren en vormen vervoeren, en montagelijnen met beperkte ruimte voor de installatie van sensoren. De eerste vervuilingwerende coating op het detectieoppervlak vermindert onjuiste detectie en de frequentie van onderhoud in omgevingen waar oliespatten, stof of stoom worden gegenereerd.

Kenmerken en voordelen:

1. Kleinste behuizing en langste detectieafstand in deze klasse, namelijk 1500 mm. De E3AS-serie, met een groot detectiebereik van 50 tot 1500 mm, maakt het selecteren van verschillende sensoren op basis van toepassing overbodig. Gebruikers kunnen een model met een metalen of kunststof behuizing selecteren dat voldoet aan hun vereisten voor de installatieomgeving. Dankzij de kleine afmeting van de behuizingen kunnen ze in krappe ruimtes worden geïnstalleerd.

2. Het detecteren van verschillende kleuren en materialen maakt snelle evaluatie en aanpassing mogelijk. Bij conventionele fotocellen was evaluatie of positionering vooraf vereist voor elk detectieobject. De E3AS-serie detecteert objecten die variëren in kleuren en materialen met de ingestelde afstand, waardoor er minder evaluatie- en aanpassingstijd nodig is.

3. De eerste vervuilingwerende coating in de industrie voorkomt verontreiniging op het detectieoppervlak (patent aangevraagd). De vervuilingwerende coating op het detectieoppervlak van de E3AS-serie voorkomt dat waterdruppels, olie en stof aan het detectieoppervlak blijven kleven en voorkomt dat de lens beslaat. Dit reduceert de frequentie van foutieve detectie en reiniging.

4. Laserlastechnologieën voor verschillende materialen/metalen zorgen voor afdichting om sensorstoringen te voorkomen (gepatenteerd). De E3AS-sensorbehuizing is gemaakt van roestvrij staal (SUS316L). Onze gepatenteerde laserlastechnologieën verbeteren de afdichting en hechting tussen de onderdelen van de behuizing, waardoor storingen in omgevingen met water (IP69K) en olie (IP67G) worden verminderd.

www.industrial.omron.nl

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers