www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

Dubbele topprestaties

Onder de benaming "MU5" presenteert Walter een nieuwe dubbelzijdige wisselplaat voor draaibewerkingen. Universeel toepasbaar, zowel voor staalsmeedstukken in de serieproductie van auto's, zoals aandrijvings- of versnellingsbakcomponenten alsook voor onderdelen van roestvrij materiaal.

Dubbele topprestaties

Bij smeedstukken minimaliseert de MU5-geometrie het ontstaan van kolkslijtage - en maakt daardoor een procesveilige volledig geautomatiseerde serieproductie mogelijk. Voor gebruikers met wisselende materialen en kleinere aantallen is de MU5 vanwege de universele toepasbaarheid voor staal en roestvaste materialen interessant. De combinatie van verbeterde spaanbreuk bij langere standtijden biedt daarnaast verdere voordelen voor beide doelgroepen.

Doorslaggevend voor de eigenschappen van de MU5-snijplaten is de positieve macrogeometrie: open spaanbreker (lange standtijd en zacht snijgedrag), V-vormige spaanbreker (verbeterde spaanbreuk), golvende snijkant (hoge oppervlaktekwaliteit). Bij het kopieerdraaien verbetert de MU5-geometrie de spaanbreuk niet alleen bij het langs- en vlakdraaien, maar ook bij schuine bewerkingen of kritische radii. Al tijdens de talrijke veldtests heeft de MU5 bovendien bewezen dat deze met name in combinatie met de slijtvaste Tiger·tec ® Silver-soorten de gereedschapskosten aanzienlijk verlaagt. De bewerkingsparameters van de snijplaat liggen bij f: 0,15 - 0,6 mm; ap: 0,5 - 4 mm, wat voor 60% van alle toepassingen geldt.

Om klanten hier de optimale oplossing te bieden, is de nieuwe MU5-snijplaat in alle gangbare basisvormen leverbaar.

www.walter-tools.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers