www.technologieenindustrie.com
Southco

SOUTHCO lanceert een uniek vergrendelsysteem voor een betere beveiliging van grondverzetmachines

Southco is een internationale fabrikant van sluitingen, scharnieren en handgrepen voor industriële toepassingen, o.a. bij constructeurs van grondverzetmachines. Om in te spelen op de groeiende vraag naar een betere beveiliging van machines en bouwmateriaal, en naar meer veiligheid en comfort voor de eindgebruikers, heeft Southco een systeemoplossing ontwikkeld.

SOUTHCO lanceert een uniek vergrendelsysteem voor een betere beveiliging  van grondverzetmachines

De veiligheid en het comfort van de gebruikers en de algemene beveiliging van bouwmachines is van steeds groter belang voor exploitanten van grondverzetuitrusting. Diefstal komt steeds vaker voor: er wordt geschat dat het de Britse bouwsector circa 1 miljard pond per jaar kost, nog afgezien van de verhoging van de verzekeringspremies. Daarbij drukt een krimpende markt als gevolg van de huidige zware economische omstandigheden nog eens extra op de grondverzetindustrie. Als gevolg hiervan richten de constructeurs hun aandacht op het verbeteren van de beveiliging van hun machines. Om de grondverzetsector te voorzien van het meest geavanceerde vergrendelsysteem, werkte Southco jarenlang nauw samen met die constructeurs. Samen hebben zij een systeemoplossing ontwikkeld die, door de integratie van toegangscontrole en elektromechanische vergrendeling, een betere bescherming biedt tegen diefstal.

SOUTHCO heeft al jarenlang een uitgebreide technische kennis op het gebied van toegangstechnieken. De inzet van deze kennis heeft geresulteerd in een efficiënt, flexibel en op maat gemaakt vergrendelsysteem. De sluiting is uniek omdat het een systeemoplossing betreft, van bediening tot vergrendeling, leverbaar in een mechanische of elektromechanische uitvoering voor binnen- en buitengebruik. Het systeem bestaat uit drie onderdelen: de roterende kliksluiting, de kabel en het bedieningsmechanisme.

Ulrike Sturman, Industry Marketing Manager Transport bij Southco, vertelt: "Binnen de grondverzetindustrie staan diefstal en de veiligheid van de bestuurder aan de basis van nieuwe eisen rond toegangscontrole. Het nieuwste systeem van Southco voldoet aan al deze eisen."
"Ontworpen voor zowel binnen- als buitentoepassingen, omvat het nieuwe vergrendelsysteem een grote verscheidenheid aan bedieningsmechanismen die via kabels de kliksluiting op afstand vergrendelen. Om aan alle mogelijke eisen en wensen te voldoen is er ook een breed gamma vergrendel- en openingstechnieken en een reeks accessoires om het systeem te vervolmaken. Het systeem bestaat uit drie afzonderlijke onderdelen: de roterende kliksluiting, de kabel en het bedieningsmechanisme. Dit modulaire systeem kan worden aangepast aan de meest uiteenlopende wensen van bijvoorbeeld OEM's, verhuurbedrijven van grondverzetmachines en de eindgebruikers zelf ".

De R4 heeft vele toepassingsgebieden zoals deuren, motorkappen, kofferdeksels, toegangspanelen, gereedschapskisten, vrachtwagenkappen en opbergvakken.

Om te voldoen aan de verschillende wensen, is er een ruime keuze aan bedieningsmechanismen ontwikkeld. Voor binnentoepassingen is er keuze uit bedieningshendels van kunststof of aluminium, een ergonomische T-hendel, een drukknop en een knijphendel. Bedieningsmechanismen voor buitendeuren zijn leverbaar in gietzink en in roestvast staal. Deze bedieningsmechanismen kunnen afgesloten worden als extra beveiliging en kunnen mechanisch ontgrendeld worden bij stroomuitval. De mechanische override werkt alleen in combinatie met de toetsenborden, elektronische sleutels, RF-gebaseerde besturingssystemen of andere toegangssystemen van Southco. Optioneel kan er een meerpuntsluiting worden geleverd.

De reeks verborgen vergrendelsystemen van Southco bestaat uit 4 types. Hun robuuste stalen constructie zorgt voor betrouwbare prestaties, waarbij een aantal ontwerpen voldoen aan de FMVSS norm. Er kan ook gekozen worden voor een tweetraps-bediening, waarmee een foutieve vergrendeling voorkomen wordt en de secundaire vergrendeling een goede sluiting waarborgt. Met behulp van de kabels kan de sluiting op afstand vergrendeld worden; de verschillende kabeltypes maken ´lineaire´ en 'bestuurde' toepassingen mogelijk. Het brede aanbod aan kabels van SOUTHCO staat garant voor een eenvoudige integratie in vele toepassingen.

Ulrike Sturman: "Bouwmachines en -uitrusting vormen een enorme investering in de grondverzetindustrie en degene die werkzaam zijn in deze sector hebben recht op de allerbeste beveiligingstechnieken om hun investering te beschermen en om de veiligheid en het comfort van de chauffeurs te verbeteren”.
"Door nauw samen te werken met onze klanten in de grondverzetsector hebben wij kunnen bewijzen dat we een betrouwbare partner zijn als het gaat om de levering van state-of-the-art sluitingen en vergrendelsystemen. Met de ontwikkeling van deze geavanceerde modulaire systeemoplossing, hebben wij toegangscontrole binnen de grondverzetsector naar een hoger niveau getild. Hiermee bieden wij iets unieks in deze industrie. "
SOUTHCO lanceert een uniek vergrendelsysteem voor een betere beveiliging  van grondverzetmachines
SOUTHCO lanceert een uniek vergrendelsysteem voor een betere beveiliging  van grondverzetmachines

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers