www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

HMS levert tweemiljoenste Anybus module af bij Atlas Copco

HMS Industrial Networks heeft zijn tweemiljoenste Anybus® module afgeleverd. Het product werd verscheept naar Atlas Copco Tools in Zweden, dat één van hun besturingssystemen moest aansluiten op Ethernet/IP.

HMS levert tweemiljoenste Anybus module af bij Atlas Copco

In het begin van 2012 verliet de tweemiljoenste Anybus module de fabriek van HMS in Halmstad, Zweden. De module in kwestie was een Anybus CompactComTM die connectiviteit biedt met Ethernet/IP. De module is nu ingebouwd in een Atlas Copco Power Focus 4000 - een state-of-the-art besturingssysteem voor industriële moeraanzetters.

»Bij HMS zijn we erg trots dat we deze belangrijke mijlpaal hebben bereikt en het is vooral verheugend dat onze tweemiljoenste module naar Atlas Copco is gegaan - een vooruitstrevend en toonaangevend industrieel bedrijf dat sinds het begin klant van ons is geweest,» zegt Niclas Johansson, Global Sales Director bij HMS. »Deze mijlpaal bevestigt onze positie als de nummer één leverancier van producten voor industriële communicatie en we zullen Anybus producten blijven leveren die klanten voorzien van solide en betrouwbaar netwerkconnectiviteit.»

Atlas Copco – Anybus gebruiker sinds de jaren ‘90
Atlas Copco was een early adopter van het Anybus concept en heeft deze technologie sinds het midden van de jaren ’90 toegepast. Anybus voorziet Atlas Copco's elektrisch gereedschap van aansluiting op alle belangrijke industriële netwerken. Aangezien de Anybus modules onderling verwisselbaar zijn, is het mogelijk om makkelijk over te schakelen naar een andere module om verbinding te maken met een netwerk. Geen hardware- of softwareaanpassingen nodig zijn.

KarlJohan Börjeson, Vice-President Marketing bij Atlas Copco Motor Vehicles zegt: "Om state-of-the-art producten te kunnen blijven leveren aan onze klanten, moeten we in de voorhoede van de technologie blijven opereren. Door Anybus te gebruiken kunnen we onze producten koppelen met elk industrieel netwerk en ervoor zorgen dat ze altijd up-to-date zijn met de nieuwste netwerktechnologie. Anybus betekent dat we kunnen focussen op onze kerncompetentie, in plaats op het bijhouden van alle industriële netwerken.»

Het verhaal van Anybus
De eerste Anybus module werd in 1994 ontwikkeld. Destijds was het een revolutionaire technologische vooruitgang die gebruikers toegang bood tot alle snel evoluerende veldbusnetwerken. Nu, 18 jaar later, worden Anybus modules wereldwijd gebruikt door miljoenen industriële apparaten, waarbij ze up to date worden gehouden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van industriële connectiviteit. De communicatiemodules worden ofwel ingebouwd in de producten van klanten, dan wel toegepast als stand alone ‘vertalers’ tussen industriële apparaten en netwerken.

Bijschrift:
KarlJohan Börjeson, Vice-President Marketing bij Atlas Copco Tools, ontvangt de erkenningsprijs voor de 2.000.000ste Anybus uit de handen van HMS Global Sales Director Niclas Johansson.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers