www.technologieenindustrie.com
Igus News

ROIBOT Award: igus is op zoek naar slimme Low Cost Robotica toepassingen

Een gespecialiseerde jury kent een prijzengeld toe van 5.000 euro voor innovatieve automatiseringsoplossingen.

ROIBOT Award: igus is op zoek naar slimme Low Cost Robotica toepassingen

Eenvoudige automatisering en een snelle terugverdientijd (ROI) is de wens van vele kleine en middelgrote ondernemingen. Met name low-cost automatiseringsoplossingen zoals delta robots, cartesische robots of scharnierarm robots van igus kunnen dit realiseren dankzij het gebruik van kunststof. De mogelijkheden van kosteneffectieve automatisering worden aangetoond door de nieuwe ROIBOT Award. Het kenmerkt spannende Low Cost Robotica toepassingen.

Robots vormen een onmisbaar deel van de industrie. Ze nemen gevaarlijke en monotone taken over en zorgen voor de winstgevendheid van zowel grote spelers als familiebedrijven. Bovenal worden low-cost oplossingen steeds populairder bij kleine en middelgrote bedrijven. De robots kunnen gemakkelijk eenvoudige taken aan waarbij geen hoge nauwkeurigheid verreist is en ze kunnen 24 uur per dag ingzet worden. Medewerkers kunnen worden ingezet voor belangrijkere taken en het bedrijf kan de concurrentie aan. De ROIBOT award van igus speelt in op de low-cost robotica trend in de middelgrote sector. Deze eert zeer slimme toepassingen van kosteneffectieve robotica.

Gezocht: spannende toepassingen met een zeer snelle terugverdientijd (ROI)

Dit jaar gaat de wedstrijd wereldwijd op zoek naar bestaande Low Cost Robotica toepassingen, die hebben geleid tot een snelle terugverdientijd van de investering (ROI). De robolink scharnierarmrobots, drylin delta robots en cartesische robots - de zogenaamde lineaire robots - van igus kunnen hiervoor worden gebruikt. Een vakjury bestaande uit leden op het gebied van onderzoek, specialistische pers en fabrikanten zal de concepten evalueren. Moed, verfijning en de manier waarop het idee geoptimaliseerd is dragen bij aan een hoge beoordeling.

De winnaar ontvangt een prijzengeld van 5.000 euro, de tweede plaats ontvangt 2.500 euro en de derde plaats 1.000 euro. De sluitingsdatum voor uw inzendingen is 15 maart 2020. De prijs zal door igus worden uitgereikt op de automatica beurs van 2020 in München, de belangrijkste vakbeurs voor intelligente automatisering en robotica. De winnaars ontvangen een persoonlijke uitnodiging, inclusief accommodatie.

www.igus.nl

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers