www.technologieenindustrie.com
Siemens News

Nieuwe ultracompacte weegelektronica voor maximale nauwkeurigheid

Siwarex WP351 is de nieuwste oplossing van Siemens voor intelligente weegautomatisering. Met een breedte van 20 millimeter en een hoogte van 65 millimeter is de weegmodule een van de kleinste modules op de markt.

Nieuwe ultracompacte weegelektronica voor maximale nauwkeurigheid

De bemonsteringssnelheid van 1000 Hz en de verwerkingstijd van het apparaat in combinatie met een responstijd van minder dan één milliseconde voor digitale uitvoer garanderen de hoogste nauwkeurigheid en herhaalbaarheid. Dit is vooral bij het controleren van weegschalen en geavanceerde vulmachines een groot voordeel, omdat zelfs binnen zeer korte weegtijden de doseerinrichtingen optimaal worden bestuurd.

Als integraal onderdeel van Simatic ET 200SP kan de Siwarex WP351 naadloos worden geïntegreerd in Simatic en niet-Simatic automatiseringssystemen, waardoor het een slim alternatief is voor traditionele weegterminals. De intelligente firmware biedt gebruikers de mogelijkheid om weegprocessen rechtstreeks vanaf de module te regelen, waardoor de belasting op de aangesloten PLC wordt verminderd.

Via de op Ethernet aangesloten webserver kunnen gebruikers het apparaat snel in gebruik nemen en onderhouden. Ook in geval van een defecte of onderbroken PLC hebben ze toegang tot de weegschaal. Naadloze connectiviteit in combinatie met transparantie van de apparaatstatus en onbeperkte toegang tot alle weegschaalgegevens maken snel onderhoud mogelijk, waardoor uitvaltijden tot een minimum zijn beperkt.

De Siwarex WP351 is compatibel met vrijwel alle analoge rekstrookkrachtopnemers en is een veelzijdige oplossing voor veeleisende weegtoepassingen, zoals mengen, vullen, inpakken, controleren of totaliseren. Dankzij alle beschikbare certificaten is de weegmodule ook geschikt voor geijkte toepassingen volgens OIML R-51, R-61, R-76 of R-107.

www.siemens.com

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers