www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

Schouders steken zonder beperking

Met de steekhouder G3051-P en de nieuwe MX22-2L / R-wisselplaten brengt Walter een nieuw systeem speciaal voor het steken langs een schouder op de markt.

Schouders steken zonder beperking

Een met 3 graden schuine inbouwpositie van de plaat en nieuwe, aan componentzijde vlak uitgevoerde steekplaten (als linkse en rechtse versie) maken het diep insteken langs een schouder mogelijk, zonder axiaal contact van de vlakke zijde door de steekplaat. De steekhouder in de nieuwe schachtgroottes van 12 tot 25 mm is met Walter-precisiekoeling uitgevoerd. De precisiegeslepen met vier snijkanten uitgeruste wisselplaten zijn verkrijgbaar met nieuwe GD8-, of VG8-geometrie. De VG8-geometrie is speciaal ontwikkeld voor de nabewerking achter een kraag.

Door de geringe benodigde ruimte bieden ze enorme materiaalbesparingen in de massaproductie in vergelijking met een traditionele V-snijplaat. Het steeksysteem G3051-P kan worden toegepast op langdraai- en meerassige machines en op draaiautomaten. Hiermee zijn steekdieptes tot 5 mm en steekbreedtes van 1,5-3 mm mogelijk. Daarmee is het bijzonder geschikt voor de serieproductie van kleinere componenten zoals nokkenassen in de automobielindustrie, maar ook voor precisieonderdelen in de medische techniek.

Andere eigenschappen van het systeem: grote contactvlakken en gepatenteerde passtiftbevestiging van de MX-wisselplaten; deze zorgen voor hoge stabiliteit, precisie en wisselnauwkeurigheid. De tangentiële indeling van de steekplaten die een uitstekende effenheid en oppervlaktekwaliteit mogelijk maakt. Lange standtijden en efficiency, vanwege de Tiger·tec ® Silver-technologie en materiaalbesparingen met de VG8-geometrie. ​

www.walter-tools.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers