www.technologieenindustrie.com
Kuka News

Automatisering met stijl: KUKA sleept op de German Design Awards 2020 drie prijzen in de wacht

Functionaliteit, helder design en stijvolle corporate branding overtuigden de jury van de German Design Award 2020. Drie KUKA-producten werden bij de uitreiking in Frankfurt am Main bekroond met een prijs voor uitstekend industrieel design.

Automatisering met stijl: KUKA sleept op de German Design Awards 2020 drie prijzen in de wacht

Toen vorige week op de beurs “Ambiente” in Frankfurt de German Design Awards 2020 werden uitgereikt, trad KUKA op de voorgrond. De automatiseringsspecialist uit Augsburg won tot drie keer toe een prijs voor industrieel design. In de categorie “Excellent Product Design” eerde de jury de twee autonome platforms voor flexibel materiaaltransport, KMP 600 en KMP 1500, evenals de KUKA-laadassistent carla_connect, die bedoeld is voor het laden van elektrische voertuigen bij mensen thuis.

Industrieel design: Drie awards voor KUKA

De internationale topdeskundigen van de German Design Award 2020 beloonden daarmee het “ontzettend heldere, futuristisch ogende design dat perfect aan de vraag naar vooruitstrevende technologieën tegemoetkomt” (KMP 1500), “het consequente design dat functionaliteit, ultramoderne vormgeving en corporate branding op hoog creatief niveau combineert” (KMP 600) en de “innovatieve technologie, kwaliteit en functionaliteit in een opvallende, uiterst stijlvolle designtaal” (carla_connect).

Talrijke awards voor industrieel design

Het design van de laadassistent en de twee voertuigen is ontworpen door Mario Selic, die al 25 jaar verantwoordelijk is voor de vormgeving van KUKA-robots en voor zijn werk reeds talrijke prijzen heeft gewonnen. Hij zegt: “Robots zijn echte krachtpatsers, omdat ze vaak enorme gewichten moeten verplaatsen, maar tegelijkertijd zijn ze volhardend en moeten ze kunnen versnellen. Voor mij belichamen ze dus het ideaalbeeld van een atleet.”

Het veilige systeem van de carla_connect en de geringe bouwdiepte zijn optimaal voor de integratie in parkeersituaties met weinig ruimte, dus met name in de garage thuis. Selic zegt: “Het kleurenschema is afgestemd op de corporate identity van KUKA en sluit naadloos aan bij de productfamilie van het bedrijf.”+

Winnaar van de German Design Award 2020: volledige flexibiliteit voor industriële productie

Het mobiel platform KMP 600 is een autonoom bestuurd voertuig dat is ontworpen voor het flexibel materiaaltransport om het logistiek beheer te optimaliseren. Met zijn precies hefmechanisme transporteert hij bijvoorbeeld mobiele stellingen naar werkplaatsen voor orderpicking. Het systeem is geschikt voor verschillende sectoren, is uiterst flexibel en kan snel worden aangepast aan de veranderende eisen van de klant.

Zijn grote broer, het automatische rijdende voertuig met hefmechanisme KMP 1500, levert materiaal aan de productie-afdelingen en maakt de Industrie-4.0-productie flexibeler. Dankzij de omnidirectionele aandrijvingstechniek kan het voertuig zich vanuit een staande positie in alle richtingen bewegen. Met het hefmechanisme verplaatst het voertuig zelfstandig componenten tussen bewerkingsstations of levert hij bewerkte stukken aan het magazijn af.

www.kuka.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers