www.technologieenindustrie.com
Stauff News

Voor moderne onderhoudsconcepten: digitale manometer met datalogger en USB-aansluiting

Stauff heeft de digitale manometers van de SPG-DIGI-serie vernieuwd. Ze verschillen vooral van hun voorgaande series door een interne datalogger en een USB-aansluiting, via welke bijvoorbeeld meetwaarden naar pc’s of notebooks kunnen worden overgedragen. Ook nieuw zijn het design en een extra versie voor lagedruktoepassingen.

Voor moderne onderhoudsconcepten: digitale manometer met datalogger en USB-aansluiting

In tegenstelling tot traditionele buisveermanometers kunnen digitale drukmeters niet alleen de werkelijke druk in hydrauliek- en smeersystemen weergeven, maar ook drukpieken en -dalingen in het systeem registreren en tijdelijk opslaan. Hierdoor zijn ze belangrijke hulpmiddelen bij het onderhoud en de optimalisatie van hydraulische installaties – en een integraal onderdeel van de Stauff-producttak ‘Diagtronics’, die meetinstrumenten aanbiedt voor de belangrijkste parameters van industriële en mobiele hydraulica (druk, drukverschil, temperatuur, debiet, verontreiniging).

De nieuwste versie van de SPG-DIGI-serie, die drukken van -1 tot 600 bar meet en weergeeft, is optioneel uitgerust met een geheugenfunctie. Deze maakt het mogelijk om de gemeten gegevens op te slaan in een interne datalogger. Er kunnen maximaal tien afmetingenreeksen met een maximale meetduur van 24 uur worden opgeslagen. Deze waarden kunnen dan later zonder aanvullend benodigde software via een USB-aansluiting op een willekeurige pc of laptop worden uitgelezen. De gebruiker kan elk gangbaar spreadsheetprogramma gebruiken voor de evaluatie.

Daarnaast heeft de nieuwe SPG-DIGI-serie een verbeterd design. Nieuw is een variant voor het drukbereik van -1 … 5 bar. Dit maakt een nauwkeurigere registratie van het drukniveau in lagedruktoepassingen mogelijk. De reeds aangeboden varianten met meetbereiken van -1 …16 bar, 0 …. 100 bar, 0 … 400 bar en 0 … 600 bar blijven in het programma. De meetnauwkeurigheid van alle varianten is maximaal 0,5% (0,25% karakteristiek, elk gerelateerd aan de eindwaarde van het meetbereik). Het meerregelige en verlichte display maakt het mogelijk om de actuele, MIN- en MAX-waarden in bar, PSI, Mpa, kPa en mbar weer te geven.

De nieuwe modelgeneratie van digitale SPG-DIGI-manometers kan worden geleverd met verschillende adapters – bijvoorbeeld voor het aansluiten van de hydraulische ‘Stauff Test’-koppelingen.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=4UhXFAItWyo

www.stauff.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers