www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

Frezen met hoge voedingen – het complete programma

Met de Xtra·tec ® XT-hogevoedingsfrees M5008, voor Ø 16 - 66 mm (⅝ -2½ "), en de beide volhardmetalen frezen MC025 Advance of MD025 Supreme, voor Ø 1 - 25 mm (⅛ -1"), presenteert Walter drie nieuwe hogevoedingsfrezen waarvan de toepassingsgebieden zich perfect aanvullen.

Frezen met hoge voedingen – het complete programma

Kenmerkend voor alle drie ruwbewerkingsgereedschappen is een vlakke aanvalshoek en lichtsnijdende geometrieën. Hiermee zijn grote tandvoedingen bij lage snijdieptes mogelijk. Dit zorgt tezamen met het grote aantal tanden voor grote verspaningsvolumes, stabiliteit en proceszekerheid. Bovendien wordt de neiging tot trillingen bij lange gereedschappen verkleind. De vlakke aanvalshoek van de gereedschappen vermindert de radiale belasting van de gereedschappen. Hierdoor zijn de VHM-frezen MC025 Advance of MD025 Supreme voorbestemd voor de bewerking van verbindingselementen met dunne wanden zoals scharnieren en spanten in de vliegtuigbouw.

De MD025 Supreme is de benchmark in de lucht- en ruimtevaart. Enerzijds, vanwege korte bewerkingstijden en zijn variabele toepassingsmogelijkheden voor kleinere ISO S-componenten. Anderzijds door de korte, stabiele omtreksnijkant, de vrijgeslepen hals en compacte constructie die voor het frezen van diepe holtes zeer gunstig zijn. Alle drie frezen zijn in de ISO-materiaalgroepen P, M, K en S te gebruiken en voldoen aan de hoge eisen, bijvoorbeeld in de werktuig- en matrijzenbouw.

Met de Xtra·tec ® XT-hogevoedingsfrees M5008 is ruwfrezen dicht bij contouren mogelijk, en deze combineert stabiliteit met slijtvaste Tiger·tec ®-snijmaterialen - voor de hoogste snijgegevens en langere standtijden, bijvoorbeeld bij het frezen van diepe pockets, groeven of oppervlakken met een niet-standaard geometrische vorm. Het meest opvallende kenmerk van de beide met cilindrische schacht of ConeFit-wisselkop uitgevoerde VHM-frezen is de speciaal voor het frezen met hoge voedingen ontwikkelde kopgeometrie.

www.walter-tools.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers