www.technologieenindustrie.com
Southco

Nooit meer een lege batterij!

Gidophone levert oplaadpunten voor het opladen van mobiele apparaten in openbare ruimtes.

Nooit meer een lege batterij!
Wie kent niet het probleem van een mobiel apparaat waarvan de batterij leeg is? Romain LECARPENTIER kwam op het idee van oplaadpunten voor dit probleem en richtte de Gidophone Company op, die sinds 2009 wereldwijd interactieve oplaadpunten installeert. Ze werken als een hotelkluis: voer een geheime code in op het laadpunt, vervolgens springt een locker open waarin apparaten kunnen worden opgeladen. Dezelfde code moet worden ingevoerd bij het weer afhalen van het apparaat. “We moesten een oplossing met hoge beveiliging bieden. Een mobiele telefoon kan, bijvoorbeeld, iemands meest waardevolle bezit zijn, waarop zijn belangrijkste informatie wordt opgeslagen,¨ zegt Romain LECARPENTIER, directeur van Gidophone.

“Er was één wezenlijke technische eis. De status van het slot moest niet kunnen worden veranderd, dat wil zeggen het slot moest in geval van stroomuitval of in gesloten, of in geopend stand blijven. We moesten een model ontwerpen met een bepaalde programmeringbetrouwbaarheid, dat tegelijkertijd het beste beveiligingsniveau kon leveren. Daarbij keken we naar verschillende oplossingen. Elektromagneten werden getest, maar die vonden we qua betrouwbaarheid niet geschikt en bij de beveiliging hadden we niet het gevoel dat die van hetzelfde niveau was als de mechanische vergrendeling van de Southco R4-EM biedt. We pasten het toe op de V2 en tevens op de V3, want hij is veilig en betrouwbaar,” voegt Romain LECARPENTIER toe.

De oplaadpunten zijn compatibel met alle mobiele apparaten: mobiele telefoons, tablets, MP3-spelers, game consoles, camera's, enz. Bovendien heeft het bedrijf een gepatenteerde oplossing ontwikkeld voor het inductief opladen van batterijen voor alle mobiele apparaten (met uitzondering van computers), waar geen kabel aan te pas komt.

Gidophone richt zich op alle mogelijke markten: vliegvelden, treinstations, winkelcentra, hotels, sportcentra, restaurants, concertzalen en beurzen, om er een paar te noemen. “In 2012 leveren we tussen de 300 en 400 stations af en we verwachten er nog 800 te installeren in 2013. Onze concurrenten zijn druk bezig om vergelijkbare laadstations te lanceren, maar wij bieden concrete voordelen ten opzichte van de concurrentie. Ten eerste bieden onze oplaadpunten veel functies: ze kunnen op afstand worden bediend, je kunt meedoen aan tevredenheid- en marketingonderzoeken en e-mails verzenden. Onze klanten kunnen zo een aantrekkelijk instrument aanbieden aan hun gebruikers en hun omzet in diensten en reclame laten groeien. Ten tweede bouwen we aan verder onze bestaande hoge kwaliteit: 90% van het productieproces is uitbesteed in Frankrijk en 10% in andere Europese landen. De keuze voor de Southco toegangoplossingen maakt deel uit van deze aanpak,” aldus Romain LECARPENTIER.

Afhankelijk van de omstandigheden, kunnen de klanten van Gidophone de service al dan niet in rekening brengen bij de eindgebruiker. “De verkoopprijs van een oplaadstation is 5.000 euro en we bieden ook een verhuurpakket aan. Onze klanten kunnen ervoor kiezen om deze investeringen met advertenties te financieren die onze oplossingen aanbieden,” concludeert Romain LECARPENTIER.

Zoals te zien is bij de oplaadpunten van Gidophone, biedt de Southco® R4-EM elektronische roterende vergrendeling belangrijke voordelen bij de implementatie van een eenvoudige en veilige toegangsoplossing.

De microprocessorbesturing biedt duidelijke flexibiliteit voor acties, want je kunt elke functie ontwikkelen: wanneer hij opengaat en sluit en wat de uitzonderingen zijn. De besturing biedt ook flexibiliteit bij de bedieningssignalen, omdat hij veel verschillende signalen accepteert: toegangspasjes, RF afstandsbedieningen, digitale bedrade keypads, magnetische kaartstations, smart players, biometrische apparatuur, enz.

Vergeleken met een gangbare mechanische grendel die is verbonden met een aparte spoelactuator, biedt de R4-EM elektromotor meer veiligheid bij de grendelbediening en is deze tevens efficiënter (lager energieverbruik en grotere laadstroom). Dankzij de compacte vormgeving (65 x 69 x 19 mm) is de R4-EM vergrendeling eenvoudig te installeren; slechts twee schroeven zijn nodig om de vergrendeling te monteren. Met zijn bewezen mechanisch ontwerp en 100% metalen constructie, biedt de vergrendeling een uitstekende bestendigheid tegen vandalisme, langdurige duurzaamheid en langdurige betrouwbaarheid. Hij kan gemakkelijk worden aangepast aan vele veeleisende toepassingen, zoals voor opslag units voor industriële, landbouw- en recreatievoertuigen, alsmede voor bussen.

De vergrendeling wordt geactiveerd met een 12 tot 24 VDC voeding en de inschakelstroom tijdens activering is lager dan 500 mA bij 12 VDC.
Nooit meer een lege batterij!

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers