www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus CompactCom met M12 connectoren zorgt voor netwerktoegang in zware industriële omgevingen


HMS Industrial Networks introduceert een reeks Anybus CompactCom modules die zijn uitgerust met M12 connectoren. Dit maakt netwerk connectiviteit mogelijk voor machines die draaien in natte, stoffige of anderszins veeleisende industriële omgevingen. Het gaat in eerste instantie om de netwerken PROFIBUS, PROFINET, DeviceNet, Ethernet/IP, Modbus TCP en EtherCAT.

Anybus CompactCom met M12 connectoren zorgt voor netwerktoegang in zware industriële omgevingen

IP-ratings tot IP67 zijn mogelijk
.
Net als de standaard CompactCom modules zullen de nieuwe M12 versies met en zonder behuizing leverbaar zijn. De M12 versie zonder behuizing heeft een beschermingsklasse van IP67 (IP = Ingress Protection). Dit betekent dat het product volledig stofdicht en waterbestendig is. De CompactCom M12 versies met behuizing hebben een beschermingsklasse IP20, net zoals de standaard CompactCom modules met de default veldbusaansluitingen.

"We zien bedrijven om diverse redenen standaardiseren op M12 connectoren”, zegt Stefan Källström, Product Manager Embedded Solutions bij HMS. "Sommige gebruiken ze omdat ze zorgen voor een stevige en veilige kabelverbinding, terwijl andere een hogere IP-waarde nodig hebben, omdat hun machines werken in een natte of stoffige omgeving. Met de nieuwe M12 connectoren zorgen we ervoor dat apparatenbouwers en eindgebruikers toegang krijgen tot de meest gangbare veldbus- en industriële Ethernet netwerken, terwijl ze toch een hoge IP-rating kunnen waarborgen."

Gebouwd op bewezen technologie
.
De Anybus CompactCom modules met M12 connectoren leveren dezelfde functionaliteit als standaard CompactCom modules, met inbegrip van volledige uitwisselbaarheid van de modules. Dit betekent dat als het Anybus CompactCom concept eenmaal in een product is ingebouwd, het mogelijk is om simpelweg elke CompactCom module in te pluggen teneinde toegang tot een beoogd netwerk te krijgen.

Beschikbare netwerken
HMS levert Anybus CompactCom met M12 connectoren voor de volgende industriële netwerken:


- ROFINET RT (september 2012)

- EtherNet/IP (september 2012)

- Modbus TCP (september 2012)

- EtherCAT (oktober 2012)

- PROFIBUS (oktober 2012)

- DeviceNet (november 2012).

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers