www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

De intelligentie zit in de kop

Met de steekhouder G4014-P en de tweezijdige DX18-wisselplaten brengt Walter een nieuw systeem voor het in- en afsteken op de markt. De schroef de nieuwe "SmartLock"-plaatklemming is aan de zijkant aangebracht. ​

De intelligentie zit in de kop

Dit maakt het verwisselen van de wisselplaat in de machine - ook bij krappe ruimtes, met name bij langdraai- en meerassige machines mogelijk. De tijdsbesparing bij het verwisselen van de snijplaat bedraagt daardoor circa 70%. Ongeveer 30% grotere klemkrachten, in vergelijking met traditionele gereedschappen, verhogen de stabiliteit en bieden de gebruiker de mogelijkheid om aanzienlijk langere standtijden te behalen. De zijdelingse bediening kan van links naar rechts omgezet worden. Hierdoor kan het systeem zeer flexibel gebruikt worden.

Hiertoe draagt ook het gepatenteerde ​​vormsluitingsdesign van de snijplaatzitting bij: met behulp van een prisma op de wisselplaat wordt deze in de zitting gecentreerd. Dit voorkomt een verkeerde montage, met name bij smalle steekbreedtes, en maakt een zeer hoge wisselprecisie mogelijk.

Walter biedt het steeksysteem uit G4014-P- en DX18-snijplaten allereerst in de schachtgroottes van 10 - 20 mm, met steekbreedtes 1,5 - 3 mm en voor een afsteekdiameters tot 35 mm aan. Naar keuze met precisiekoeling op spaanvlak en vrijloop of zonder inwendige koeling. Dankzij zijn speciale eigenschappen is het systeem momenteel een benchmark als het gaat om de massaproductie van kleine onderdelen zoals assen, steekcontacten, verstuivers of implantaten. Als typische gebruikers worden toeleveranciers voor de auto-industrie, de medische techniek alsmede de elektronische, levensmiddelen- of uurwerkindustrie genoemd.

www.walter-tools.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers