www.technologieenindustrie.com
ROLLON News

UR+-gecertificeerde Rollon-lineaire assen voor cobots

Rollon laat UR-robots rennen en breidt zo zijn reikwijdte aanzienlijk uit. De UR+-gecertificeerde lineaire assen zijn perfect voorbereid voor de samenwerking met de populaire cobots en brengen de automatisering naar een nieuw niveau. Het all-in-one-pakket "Dahl Linear Move" is volledig Universal Robots systeemgeïntegreerd, individueel configureerbaar en supersimpel te bedienen. Nog nooit was het zo eenvoudig om snel en economisch een Universal Robots met een lineaire as te combineren.


Met het concept van de 7e as heeft Rollon voor beweging in de automatisering gezorgd. Nu brengen Dahl Automation en de specialist in lineaire techniek Rollon de populaire lichtgewichtrobots van Universal Robots met een eenvoudige plug-and-play-oplossing op dreef. De UR+-gecertificeerde lineaire assen van de series Robot (gesloten) en R-Smart (open) worden gekenmerkt door een hoge systeemstijfheid, draagvermogen, momentbesturing, verplaatsingssnelheid alsmede positioneerprecizie en zijn wat betreft afmeting en capaciteit precies afgestemd op de verschillende modellen van Universal Robots.

Geen programmeerkennis? Geen probleem.
De Rollon-assen maken deel uit van het all-in-one-pakket "Dahl Linear Move", bestaande uit een configureerbare lineaire as (incl. motor, drijfwerk, eindschakelaar en bevestigingsset), een elektronische schakelkast alsmede de software-component "URCap". Inbedrijfstelling en bediening zijn supersimpel: opbouwen, aansluiten en u kunt van start. Geen lastige asontwerp-, aanpassings- en programmeerprocessen meer. De intuïtieve UR-interface "URCap" leidt de gebruiker stap voor stap door de installatie, speciale programmeerkennis zijn hiervoor niet nodig. Ook veranderingen aan de productielay-out kan de gebruiker te allen tijde snel en eenvoudig zelf uitvoeren.

Robuuste lineaire assen voor cobots
De UR+-gecertificeerde lineaire assen van Rollon beschikken over een robuuste structuur van geëxtrudeerd, geanodiseerd aluminiumprofiel met vierkante doorsnede. De aandrijfkracht wordt door een staalversterkte tandriem van polyurethaan overgebracht. De UR-robot verplaatst zich op twee parallelle profielrailgeleidingen met in totaal vier loopwagens die alle optredende lasten en momenten ondersteunen. De kogelgeleide systemen garanderen een hoog draagvermogen en belastbaarheid en scoren bovendien met een onderhoudsarme werking, geringe geluidsontwikkeling alsmede een lange levensduur.

Absolute precisielanding
De Rollon-assen kunnen precies op de betreffende toepassing worden afgestemd: Door verlenging van de basisuitvoering (1 m) in stappen van 100 mm krijgt de gebruiker precies die reikwijdte die hij voor zijn toepassing nodig heeft. Voor de dynamiek zorgen snelheden tot 4 m/s resp. 5 m/s alsmede acceleraties tot 50 m/s2, de herhalingsprecisie bedraagt ±0,05 mm.

Ongecompliceerde plug-and-play-oplossing
Of het nu gaat om handling, palletisering, machine-uitrusting, intralogistiek of werkplek-combinatie: Met de UR+-gecertificeerde lineaire assen van Rollon kunnen gebruikers hun UR-robots nog efficiënter en flexibeler inzetten. "Dahl Linear Move" is het resultaat van de succesvolle samenwerking tussen Rollon en Dahl Automation, de eerste contractpartij van Universal Robots in Duitsland. De plug-and-play-oplossing is compatibel met alle UR-modellen van de e-series (Polyscope versie 5.1 of hoger) en per direct vertegenwoordigd op het UR+-platform, het wereldwijde verkoopplatform van Universal Robots.

www.rollon.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers