www.technologieenindustrie.com
Steute

Draadloze zendermodule voor inductieve sensoren
.

Vele mechanische en plant engineers zijn zich bewust van het probleem: om bijvoorbeeld een positie te bepalen, moet een inductieve sensor worden bevestigd aan een bewegend deel van de machine. De voeding- en signaalkabels zijn echter zeer complex om aan te brengen, en er zijn sleepkabels of slijpschijven bij nodig.

Draadloze zendermodule voor inductieve sensoren
.
Deze taak is gemakkelijker te realiseren met behulp van een nieuwe ontwikkeling van het steute bedrijfsonderdeel ‘Wireless”. Wat erbij nodig is, is de beproefde en geteste inductieve sensor van steute, in combinatie met een nieuwe draadloze zendermodule die is aangesloten op de sensor via een plug-in connector.

De even compacte als robuuste module kan vlakbij de sensor worden gemonteerd. Hij zendt de door de sensor uitgezonden signalen door naar een ontvangereenheid, meestal geïnstalleerd in de schakelkast, via het EnOcean protocol, dat zowel gangbaar is, als compatibel voor de industrie. steute levert verschillende versies, met één, twee of vier kanalen. Een repeater kan ook worden toegevoegd.

De afstand tussen de zendermodule en de ontvanger kan tot 30 m binnenshuis bedragen en tot maximaal 300 m buitenshuis. De zendermodule wordt gevoed door een longlife batterij.

Zelfs in ruwe omgevingen met stralende oppervlakken en andere draadloze systemen, zoals die vaak voorkomen bij industriële bedrijven, garanderen de steute draadloze sensoren een hoge mate van transmissiebeveiliging.

De cilindrische, draadloze inductieve sensoren zijn beschikbaar in drie maten - M12, M18 en M30 - alle als verzonken of niet-verzonken versies. Bovendien kan de universele zendmodule worden verbonden met andere typen schakelaars en sensoren om ze geschikt te maken voor radiotransmissie.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers