www.technologieenindustrie.com
Wika News

Volledig gecertificeerde veiligheidsbesturing voor kranen

Voor kranen die geen gevaar lopen te kantelen en voor hefsystemen biedt WIKA met de ELMS1 een volledig gecertificeerde veiligheidsbesturing ter bescherming tegen overbelasting. Dit nieuwe product combineert veiligheidselektronica, software en veiligheidskrachtopnemers. ELMS1 is ook het eerste dubbele takelsysteem ter wereld dat door de Duitse sociale ongevallenverzekering (DGUV) is goedgekeurd.

Volledig gecertificeerde veiligheidsbesturing voor kranen

De nieuwe oplossing elimineert de noodzaak van tijdrovende individuele certificeringen, zoals nodig is bij vergelijkbare systemen. De ELMS1-veiligheidscontrole is gecertificeerd volgens DIN EN ISO 13849 met prestatieniveau "d". De centrale module maakt het mogelijk om de totale belasting van maximaal acht redundante krachtopnemers automatisch te balanceren. Met het dubbele takelsysteem kunnen tot vier containers tegelijk worden gehesen. ELMS1 waarschuwt voor het schakelen van drempels en schakelt uit bij overbelasting.

De nieuwe veiligheidsbesturing van WIKA is ook geschikt voor inbouw in nieuwe of bestaande systemen. ELMS1 heeft verschillende analoge en digitale in- en uitgangen. Het systeem is ook beschikbaar met verschillende communicatieprotocollen zoals CANopen en PROFIBUS.

www.wika.nl


 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers