www.technologieenindustrie.com
INTERROLL

Minder planning en projectinspanning voor materiaalstroom oplossingen

Sant'Antonino, Zwitserland/Kronau, Duitsland, mei 5, 2020. Met het integreren van de onlangs geïntroduceerde laad- en -losmachines en transferwagens in de planningssoftware heeft Interroll het toepassingsbereik van de populaire Interroll Layouter tool verder uitgebreid. Met deze toepassing, die naadloos kan worden geïntegreerd in AutoCAD, kunnen planners en systeemintegratoren nu zelfs complexe transportsystemen met een muisklik van begin tot eind visualiseren en beschikbaar maken voor offerte- en bestelprocessen. Door het digitaliseren van de benodigde procesketen wordt de door de klant vereiste inspanning, afhankelijk van de uitgangssituatie, tot wel 90 procent gereduceerd.


De mogelijkheid om de technische planning te visualiseren is altijd een van de basis vereisten geweest in de projectbusiness met moderne materiaalstroomoplossingen. Maar ook nu nog wordt het pad van het eerste fabrieksontwerp naar de gedetailleerde technische projectplanning, dat moet leiden tot het opstellen van een offerte en de concrete gunning van de opdracht, in de meeste gevallen gekenmerkt door tijdrovende onderbrekingen in de werkprocessen. Zo moeten bijvoorbeeld de eerste visualisaties van de totaaloplossing in een later stadium worden uitgesplitst naar alle benodigde afzonderlijke componenten van de gewenste installaties. Dat deze processtap kan worden overgeslagen, demonstreert de Layouter-tool die Interroll wereldwijd gratis ter beschikking stelt aan haar klanten.

"Met onze toepassing, die als plug-in naadloos in AutoCAD kan worden geïntegreerd, kunnen planners en system integrators niet alleen de geplande transportoplossing op basis van de gewenste parameters visualiseren", verklaart Marcus Dörr, Global Product Manager van het Modular Pallet Conveyer Platform (MPP) bij Interroll. "De Layouter specificeert tegelijkertijd ook alle noodzakelijke technische componenten van de betreffende oplossing. Bovendien zorgt de plug-and-play modulariteit van de conveyorplatforms van Interroll ervoor dat de engineering inspanning, nodig om de complete oplossing samen te stellen, wordt geëlimineerd."

De voordelen van deze aanpak zijn indrukwekkend: Al bij het eerste ontwerp beschikt de AutoCAD-gebruiker over alle technische informatie voor de gewenste transportoplossing en, in het geval van speciale raamovereenkomsten, zelfs over de benodigde prijsinformatie. Dit betekent dat de planningsdata eenvoudig kunnen worden hergebruikt voor het aansluitende offerte- of bestelproces.

De Interroll Layouter kan worden gebruikt voor het modulaire platform van Interroll, zoals het Modular Conveyor Platform (MCP), de MPP, of de flow storage oplossingen van het bedrijf. De gratis applicatie is beschikbaar als plug-in voor een volledige versie van AutoCAD, vanaf versie 2014. De Layouter is compatibel met Windows 7 tot en met Windows 10; op workstations is Microsoft Excel vereist.

 


Minder planning en projectinspanning voor materiaalstroom oplossingen



  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers