www.technologieenindustrie.com
Pilz News

VEILIGHEIDSLASERSCANNER PSENSCAN VAN PILZ NU MET ROS-PAKKET VOOR DYNAMISCH NAVIGEREN IN DE PRODUCTIELOGISTIEK - EENVOUDIG DYNAMISCHER NAVIGEREN

De veiligheidslaserscanner PSENscan van Pilz biedt nu behalve de veilige, productieve bewaking van stationaire of mobiele gevarenzones ook nieuwe mogelijkheden op het gebied van productielogistiek. Met de vanaf nu beschikbare ROS-pakketten (ROS = Robot Operating System) uit het open source framework ROS kan de veiligheidslaserscanner nu ook worden gebruikt voor het dynamisch navigeren van bestuurderloze transportsystemen (BTS) – bijvoorbeeld aan de hand van SLAM (Simultaneous Localisation and Mapping). Gebruikers profiteren van een meer dynamische en bovendien veilige uitvoering van mobiele toepassingen in productieomgevingen.

VEILIGHEIDSLASERSCANNER PSENSCAN VAN PILZ NU MET ROS-PAKKET VOOR DYNAMISCH NAVIGEREN IN DE PRODUCTIELOGISTIEK - EENVOUDIG DYNAMISCHER NAVIGEREN

De veiligheidslaserscanner stelt de voor het navigeren benodigde gegevens beschikbaar. De zo gegenereerde omgevingskaart is de basis voor het BTS om bijvoorbeeld obstakels te kunnen ontwijken.

Flexibelere toepassingen

Door de eenvoudige gegevensuitwisseling via standaard ROS-berichten (LaserScan) kunnen behalve op het gebied van BTS meer mobiele toepassingen op het gebied van robotica worden gerealiseerd. Dankzij de uniforme interfaces en serieschakeling van PSENscan kunnen meerdere veiligheidslaserscanners eenvoudig in een bestaande ROS-omgeving worden geïntegreerd. Bovendien kunnen BTS-toepassingen met PSENscan flexibel worden aangepast. Klanten profiteren van individueel aanpasbare, klantspecifieke oplossingen.

Mobiliteit van de digitale fabriek vergroten via ROS

De productieve en bovendien veilige ruimtebewaking met PSENscan en het nieuwe ROS-pakket voldoet aan actuele normen, waaronder aan alle industriële eisen van het ROS Industrial Consortium. De door Pilz ter beschikking gestelde ROS-pakketten kunnen rechtstreeks vanuit het open source framework worden geïnstalleerd, hetgeen de integratie vergemakkelijkt. De eigen ontwikkeling van de softwarefeatures door Pilz zelf garandeert dat deze snel beschikbaar zijn voor de gebruiker.
Het ROS-pakket is zoals alle Pilz ROS-pakketten beschikbaar als open source code (LGPL) of via de open source hoster GitHub (online dienst voor het beheer van open source software).

www.pilz.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers