www.technologieenindustrie.com
INTERROLL

Interroll en Teknokom realiseren een volledig geautomatiseerd en op afstand bewaakt materiaalstroomsysteem voor de Karaca Group in Turkije

Sant'Antonino, Zwitserland/Istanbul, Turkije. Interroll en Teknokom, een innovatieve systeemintegrator voor complete magazijnautomatisering oplossingen, hebben een automatisch orderverzamelsysteem ontwikkeld voor Cookplus in Istanbul, Turkije. Essentiële elementen van dit nieuwe material-handling systeem zijn de RollerDrive EC 5000, MultiControl en het Modular Conveyor Platform (MCP) van Interroll. Het systeem combineert geavanceerde functies zoals bewegingscontrole, automatisch printen van facturen, dynamische volumemeting, met vrachtlabelapplicaties en real-time monitoring.



Het door Teknokom geleverde en geïnstalleerde automatische orderverzamelsysteem is een belangrijk onderdeel van een modern, 6.000 vierkante meter groot distributiecentrum van Cookplus in Hadimköy bij Istanbul, dat klanten in heel Turkije bedient. Cookplus is het e-commerce merk van de Karaca Group, toonaangevend op de markt voor serviesgoed, keuken- en woningtextiel, met 2.700 dealers en winkels in 27 landen. De stuwdrukvrije transportbanden die voor deze materiaalstroomoplossing worden gebruikt, hebben een lengte van meer dan 220 meter en verbinden verschillende verzamelstations met de verpakkings- en verzendingsruimten op twee etages van de faciliteit. Voor het efficiënte en uiterst energiezuinige transport van bakken en pakketten worden circa 190 RollerDrive EC 5000 units gebruikt die worden aangestuurd door 60 Interroll MultiControls kaarten die zijn verbonden met een programmeerbare logische besturing (PLC) en een magazijnbeheersysteem.

"Met onze nieuwe oplossing hebben we de prestaties en de capaciteit van ons distributie- en verwerkingscentrum drastisch verhoogd door een verscheidenheid aan complexe handmatige interne processen over te slaan. Net zo belangrijk voor ons als het verhogen van onze efficiëntie was het verder verbeteren van de klanttevredenheid door zeer snelle en betrouwbare leveringen", vertelt Ertugrul Celebi, Chief Operating Officer, Logistics & Supply Chain, bij Karaca A.S.

Het geavanceerde transportsysteem wordt volledig beheerd door software die is ontwikkeld door Teknokom, al sinds lang lid van het Rolling On Interroll programma, het internationale partnernetwerk van Interroll. De softwaretoepassingen maken gebruik van de data die worden verzameld door de MultiControl kaarten van Interroll voor besturings- en bewakingsdoeleinden. Een voorbeeld hiervan is een intelligente bewegingscontrolefunctie waarmee het mogelijk is om verzamelstations of een complete etage te omzeilen als er geen actie van de operators nodig is. Bovendien wordt aan het einde van het orderverzamelproces, vóór het verpakken, elke order automatisch door een printer voorzien van de betreffende factuur. Bij de ingang van de verzendafdeling plakt een labelapplicator automatisch een barcodelabel voor de expediteur op elke order; dit label bevat alle noodzakelijke informatie, inclusief de bestemming van de order, volume-informatie en een lijst van de inhoud.

"Om te kunnen voldoen aan de veeleisende behoeften van onze klant hebben we gebruik gemaakt van onze jarenlange samenwerking met Interroll en verschillende state-of-the-art technologieën soepel geïntegreerd in dit automatische materiaalstroomsysteem. Het complete project is zeer zorgvuldig en holistisch uitgevoerd, van de planning en installatie tot en met het onderhoud en de ondersteuning. Zo kan onze klant nu zijn systeem in real time controleren via een online applicatie - waar en wanneer hij maar wil," verklaart Mustafa Hisim, Deputy General Manager bij Teknokom A.S.

Teknokom's softwareapplicatie maakt het mogelijk om het hele materiaalstroomproces te monitoren voor onderhouds- en ondersteuningsdoeleinden via een gebruiksvriendelijke interface die zowel controle- als rapportagefunctionaliteit biedt. Zo kunnen bijvoorbeeld de locaties van de bakken, de actuele status van de orders en de verzamelde artikelen in een enkele bak voor beide etages worden overzien. Bovendien kunnen operationele managers zowel live als tijdsgebonden rapporten ontvangen over de capaciteit van de orderverwerking, knelpunten in de orderverzamelstations, foutmeldingen en gedetailleerde prestatie-informatie.


Interroll en Teknokom realiseren een volledig geautomatiseerd en op afstand bewaakt materiaalstroomsysteem voor de Karaca Group in Turkije
Interroll en Teknokom realiseren een volledig geautomatiseerd en op afstand bewaakt materiaalstroomsysteem voor de Karaca Group in Turkije

Interroll en Teknokom realiseren een volledig geautomatiseerd en op afstand bewaakt materiaalstroomsysteem voor de Karaca Group in Turkije
Interroll en Teknokom realiseren een volledig geautomatiseerd en op afstand bewaakt materiaalstroomsysteem voor de Karaca Group in Turkije

Bijschrift: Het systeem combineert geavanceerde functies zoals bewegingscontrole, automatisch printen van facturen, dynamische volumemeting, met vrachtlabelapplicaties en real-time monitoring. De softwareapplicaties maken gebruik van de data die worden verzameld door de MultiControl van Interroll.


Meer informatie:

www.cookplus.com
www.teknok.com
www.interroll.com

Over Karaca
De Karaca Group, waarvan de wortels ongeveer 50 jaar teruggaan, omvat toonaangevende bedrijven in Turkije, zoals Karaca, Karaca Home, Cookplus, Emsan, Jumbo, die actief zijn op de markt voor serviesgoed, keuken- en huishoudtextiel. Het familiebedrijf bedient 2700 dealers en winkels in 27 landen. De producten ontvingen reeds 58 nationale en internationale designprijzen.

Over Teknokom
Teknokom is opgericht in 1985 en heeft als hoofddoel de ontwikkeling van klantgerichte softwareoplossingen voor kleine, middelgrote en grote bedrijven in diverse sectoren, zoals verpakking, logistiek en farmaceutische opslag. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Urla/Izmir, is een van de meest ervaren systeemintegratoren in Turkije en biedt orderverzamel- en orderverwerkingsoplossingen voor veeleisende klanten als Amway en Alliance Health Care.
 
 
 
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers