www.technologieenindustrie.com
Steute

ES/EM 98 Extreme serie: norm eindschakelaar nu ook met Ex-certificering

Met de ES/EM 98 Extreme serie heeft steute een nieuwe reeks eindschakelaars ontwikkeld met metalen behuizingen en genormeerde afmetingen overeenkomstig DIN EN 50041, dus geschikt voor toepassingen in extreme omgevingen.

ES/EM 98 Extreme serie: norm eindschakelaar nu ook met Ex-certificering
Afhankelijk van de voorkeuren van de gebruiker en het gekozen afdichtingconcept, zijn uitvoeringen leverbaar in beschermingsklassen IP 66, IP 67 en IP 69K. Een breed temperatuurbereik van -40°C tot +90°C vergroot het potentieel van deze nieuwe Extreme eindschakelaars nog eens extra.

Gebruikers kunnen kiezen uit een groot aanbod van actuatoren; de beschikbare schakelelementen zijn voorzien van een nieuwe contactvariant met drie contacten, ontworpen als tastschakelaar of momentschakelaar met een gedwongen verbreekcontact.

Een gecertificeerde variant voor gebruik in explosieve zones is nu ook leverbaar. De schakelinrichtingen worden gebruikt in gas-Ex-zones 1 en 2, alsmede in stof-Ex-zones 21 en 22. Verder zijn ze uiteraard voorzien van alle functies die we kennen van de ES/EM 98 serie. Ze kunnen worden gebruikt in natte ruimten, alsmede in toepassingen waarbij de schakelaars worden blootgesteld aan hoge slijtageniveaus.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers