www.technologieenindustrie.com
iLOQ News

iLOQ S5 opent deuren op alle mogelijke manieren

Digitale sleutel, fob, smartphone of pincode, met iLOQ S5 is de keuze aan jou.

iLOQ S5 opent deuren op alle mogelijke manieren

Met de nieuwe iLOQ S5-serie zet iLOQ, alweer, een stap in de revolutie van de hang en sluitwerk branche.

iLOQ speelt in op nieuwe kansen die ontstaan door de digitalisering en het internet-of-things met een slim vergrendelingsplatform dat voldoet aan alle behoeften op het gebied van toegangsbeheer.

ILOQ presenteert een geheel nieuw intelligent digitaal toegangsbeheer systeem. iLOQ S5 is veel meer dan alleen een cilinder en een sleutel. Het is een oplossing voor digitaal toegangsbeheer die is ontworpen om op een intelligente manier toegang te verlenen. De iLOQ S5-serie deelt een gemeenschappelijk platform met de iLOQ S50 oplossing voor mobiel toegangsbeheer.

Onbeperkte toegangsmogelijkheden

Met de iLOQ 5-serie platform kun je gemakkelijk kiezen welke ‘sleutel’ te gebruiken: een iLOQ S5 digitale sleutel, een NFC-compatibele iLOQ S50 mobiele telefoonsleutel (iOS of Android), een iLOQ S50 keyfob, een iLOQ S5 RFID-tag of zelfs een pincode. En net zoals bij alle iLOQ-oplossingen zijn er geen batterijen of extra kabels nodig.

iLOQ S5 is de meest duurzame optie in oplossingen voor digitaal toegangsbeheer. Omdat de cilinders en sleutels worden aangedreven door de kinetische energie die wordt geproduceerd door de insteekbeweging van de sleutel of energie uit de batterij van uw smartphone, zijn er geen batterijen of kabels nodig waardoor onderhoudstijd en -kosten verminderen. Alleen al in 2019 elimineerde iLOQ 28.000 kg batterijafval en, in vergelijking met mechanische vergrendelingsoplossingen, 8.000 kg metaalafval.

Slimmer en eenvoudiger beheer

Ook nieuw is D2D (device to device) communicatie tussen de verschillende apparaten binnen het systeem. Deze geavanceerde functie maakt dat data op afstand kan worden verspreid over sleutels, cilinders en lezers in een gebouw. Telkens wanneer een deur wordt geopend, wordt informatie zoals tijdsbeperkingen, lijsten met geblokkeerde sleutels en audit trails, tussen de apparaten gedeeld nog voordat de deur wordt ontgrendeld. Met alle apparaten verbonden en met elkaar communicerend, houdt iLOQ S5 informatie over toegangsrechten voortdurend actueel. Dat verhoogt de veiligheid en neemt de noodzaak weg om handmatig gegevens naar cilinders en sleutels op locatie te importeren of exporteren, verminderd uitgaven voor systeembedrading en zo komen ook de levenscycluskosten flink lager uit.

Integratiemogelijkheden

De open application programming interface (API) maakt integratie mogelijk met systemen van derden, waardoor men automatisch toegangsrechten kan toekennen aan personen. Daarnaast moet men ook denken aan koppelingen met HRM- of planningssystemen.

De smartphone als sleutel, energiebron en communicatiekanaal

Zoals iLOQ NFC-technologie gebruikt, fungeert de smartphone bij iLOQ S50 cilinders zowel als sleutels als stroombron. In de iLOQ S5-serie is de smartphone straks ook een communicatiekanaal om toegangsrechten van S5-sleutels en S50-fobs via de S5-app te actualiseren.

www.iloq.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers