www.technologieenindustrie.com
WIDIA

WIDIA en partners Fastenal en Hi-Speed Corp. in de (bobslee-)race

De United States Bobsled & Skeleton Federation (USBSF) heeft bekend gemaakt dat WIDIA, de belangrijkste fabrikant van metaalbewerkingsproducten ter wereld en haar partners Fastenal en Hi-Speed Corp zich bij het team hebben aangesloten als sponsors voor de 2012-2013 en 2013-2014 wereldcupseizoenen die uitmonden in de Olympische Winterspelen van 2014 in Sochi, Rusland. Zij voegen zich bij sponsors als BMW, Under Armour, National Guard en KOA.

WIDIA en partners Fastenal en Hi-Speed Corp. in de (bobslee-)race
Direct uit de startblokken won het dynamische, uit vier man bestaande bobsleeteam van Nick Cunningham, Adam Clark, Andreas Drbal en Chris Fogt een bronzen medaille met de Widia slee in de openingswedstrijd van de World Cup in Lake Placid, New York. De tour wordt voortgezet in Europa en mondt uit in het wereldkampioenschap in St. Moritz, Zwitserland (25 januari - 3 februari 2013) en vervolgens in een generale repetitie voor de Olympische Spelen in Sochi, Rusland (15-17 februari 2013).

Het partnerschap van WIDIA, Fastenal en Hi-Speed Corp. gaat verder dan alleen financiële ondersteuning, aangezien dit trio nu ook USBSF's officiële 'metaalbewerkingskampioen' vormt, dat ervoor garant staat dat de atleten van de Verenigde Staten het parcours afglijden met de snelst bewerkte bobslee-schaatsijzers. Bernie McConell, vicepresident van WIDIA, ziet het partnerschap als een uitbreiding van de toptechnologie van zijn onderneming.

"We zien onze sponsoring van de USBSF en hun vooruitzicht op het winnen van de Wereldcup als buitengewoon spannend," zegt McConnell. "Dit team personifieert de kracht en de passie van het WIDIA-merk en dat van onze partners, Fastenal en Hi-Speed Corporation. Het merk van onze onderneming is gebouwd op het bieden aan onze klanten van de hoogste niveaus van productiviteit onder de meest extreme omstandigheden - net zoals bij dit team het geval is."

"In een sport waarbij de overwinning vaak slechts een kwestie is van enkele honderdsten van een seconde, kan een hoogwaardig schaatsijzerprogramma gemakkelijk het verschil maken tussen het overwinningspodium beklimmen of net naast de medailles grijpen. Het is een essentieel onderdeel voor succes en een van de redenen dat we blij zijn dat WIDIA achter ons staat." Aldus Darrin Steele, CEO van USBSF en Olympisch bobsleeër.

Het team van de Verenigde Staten is regerend wereldkampioen, met vier gouden medailles uit zes evenementen tijdens de Wereldkampioenschappen van 2012 in Lake Placid, 86 medailles tijdens het 2011-2012 Wereldcup-seizoen, 24 Olympische medailles (negen gouden, acht zilveren zeven bronzen medailles sinds 1928) en 56 Wereldcup-overwinningen (19 gouden, 16 zilveren en 21 bronzen medailles sinds 1985).

Over de U.S. Bobsled and Skeleton Federation
De United States Bobsled and Skeleton Federation, gevestigd in Lake Placid, New York, is de nationale overkoepelende organisatie voor de sporten bobsleeën en skelteren in de Verenigde Staten. De USBSF wil haar sponsors, leveranciers en contribuanten bedanken voor hun steun: BMW Noord-Amerika, Under Armour, United States National Guard, Kampgrounds of America, WIDIA, Vivat!, Global Forwarding, KBC Helmets, Susan G. Komen for the Cure, Autism Speaks, Park City Lodging, EDAS/Ripxx, UberSense, Tesa Tape en Ferris Mfg. Corp. Meer informatie is te vinden op de USBSF-website: http://bobsled.teamusa.org.

WIDIA en partners Fastenal en Hi-Speed Corp. in de (bobslee-)race
WIDIA en partners Fastenal en Hi-Speed Corp. in de (bobslee-)race
WIDIA en partners Fastenal en Hi-Speed Corp. in de (bobslee-)race

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers