www.technologieenindustrie.com
Steute

Type RC 2580 magnetische sensoren: extreem robuuste en compacte magnetische sensoren

Als alternatief voor elektromagnetische schakelapparatuur vinden contactloze sensoren steeds vaker hun weg naar de machine- en installatiebouw. steute levert al een breed scala aan sensoren die werken volgens verschillende principes en breidt nu haar aanbod verder uit met type RC 2580 magnetische sensoren.

Type RC 2580 magnetische sensoren: extreem robuuste en compacte magnetische sensoren
Deze nieuwe sensoren zijn zeer compact en zijn, dankzij hun rechthoekig ontwerp, ook eenvoudig te integreren in bestaande machineontwerpen. Hun roestvast stalen behuizing is corrosiebestendig en hun speciale afdichtingconcept maakt beschermingsklassen mogelijk tot IP 69K. De serie RC 2580 is dan ook bestand tegen hogedrukreiniging. Vermeldenswaard is verder het uitgebreide temperatuurbereik, dat begint bij -40°C.

Met deze functionaliteit is de serie RC 2580 magnetische sensoren ook geschikt voor positiezoekopdrachten onder ongunstige omstandigheden, zoals bij offshore toepassingen op schepen, onshore toepassingen in havens of hygiënegevoelige omgevingen binnen de voedingsmiddelenindustrie. Een hoge schakelafstand maakt sensormontage uiterst veelzijdig.

Het toepassingsgebied van deze serie magnetische sensoren wordt verder verbreed door de Ex RC 2580 sensor. Deze is gecertificeerd voor gebruik in Ex-zones 1 en 21, overeenkomstig de ATEX richtlijnen en is daarmee gekwalificeerd voor toepassingen in bijvoorbeeld de chemische industrie, de olie- en gasindustrie en in bulkgoedereninstallaties.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers