www.technologieenindustrie.com
Hexagon Manufacturing Intelligence News

HEXAGON BRENGT BEHEEROPLOSSING VOOR BEDRIJFSMIDDELENPRESTATIES NAAR HUN LASERTRACKERS

Smart Factory-concept brengt realtime datatracking voor activa en bruikbaarheidsverbeteringen naar Hexagons meest geavanceerde lasertrackers, in combinatie met nieuwe systeemspecificaties volgens ISO 10360-10.

HEXAGON BRENGT BEHEEROPLOSSING VOOR BEDRIJFSMIDDELENPRESTATIES NAAR HUN LASERTRACKERS

Hexagons Manufacturing Intelligence-divisie heeft vandaag een nieuwe versie aangekondigd van de systeemsoftware voor Leica Absolute Trackers AT960 en AT930 . De update, die aanzienlijke bruikbaarheidsverbeteringen biedt voor huidige en toekomstige gebruikers, is per direct beschikbaar en maakt het mogelijk deze systemen te integreren binnen het platform HxGN SFx Activabeheer. Nieuwe systemen die met deze update worden geleverd, zullen tevens profiteren van een nieuw hardwarebranding-concept dat is afgestemd op het vernieuwde grafische ontwerp van de systeemsoftware voor de Absolute Tracker.

SFx Activabeheer maakt het mogelijk een volledige vloot productie-inspectiesystemen te beheren, inclusief monitoring op afstand op basis van realtime datastreaming. Het platform heeft een centraal, gebruiksvriendelijk dashboard dat eenvoudig te gebruiken is en het biedt een nauwkeurige manier om te monitoren en analyseren hoe de belangrijkste bedrijfsmiddelen presteren, of dit nu gaat over één enkele locatie of over meerdere fabrieken verspreid over de wereld. Dankzij de integratie van de meest geavanceerde Absolute Tracker-systemen binnen dit platform, krijgen gebruikers de beschikking over een eenvoudige manier om de productiviteit van hun geavanceerde inspectie- en productieopstellingen voor grote volumes op basis van trackers te overzien en te verhogen.

„We zijn altijd hard op zoek naar manieren om onze klanten nog productiever te maken,” vertelt Rodrigo Alfaia, productmanager Absolute Tracker, Hexagons Manufacturing Intelligence-divisie. „Innovatie vormt al lange tijd de basis voor onze aanpak, zoals te zien is in onze ontwikkeling van toonaangevende lasertracker-oplossingen waaronder onze Powerlock automatische richtfunctie, onze 6DoF inspectieoplossingen, zowel handmatig als geautomatiseerd, en onze geavanceerde realtime robotcorrectiesystemen. Veel van deze technologieën zullen een rol spelen in de Smart Factory-omgevingen van de toekomst. Daarom is het zo belangrijk om ervoor te zorgen dat onze systemen volledige integratie bieden binnen het platform van HxGN SFx Activabeheer. Dit is een grote stap in de richting van geavanceerde intelligente productiesystemen en de beste lasertrackers moeten daar onderdeel van uitmaken.”

Naast deze nieuwe systeemsoftware, zijn alle AT960- en AT930- systemen nu voorzien van ISO 10360-10-conforme systeemspecificaties. De ISO 10360-10-standaard is ontwikkeld zodat gebruikers betrouwbaar vergelijkingen kunnen maken tussen lasertracker-systemen en zal op korte termijn gelden als de industriestandaard voor het evalueren van nauwkeurigheidsprestaties van lasertrackers.

„Metrologen van Hexagons Absolute Tracker R&D-team in Zwitserland hebben het ISO-comité voorzien van vakkundige technische input tijdens de ontwikkeling van deze standaard voor het evalueren van lasertrackernauwkeurigheid,” vertelt Matthias Saure, productmanager Absolute Tracker, Hexagons Manufacturing Intelligence-divisie. „Binnenkort zullen gebruikers dit kunnen inzetten als betrouwbare manier voor het vergelijken van de prestaties van verschillende trackers – iets wat hard nodig was in de wereld van lasertrackers – en we zijn erg trots dat we kunnen zeggen dat de Absolute Tracker het eerste lasertrackersysteem is dat voldoet aan wat binnen afzienbare tijd een industriestandaard zal zijn.”

De nieuwe systeemsoftware-update biedt tevens een aantal nieuwe upgrades van de bruikbaarheid van de AT960- en AT930 -systemen. Dit zijn onder meer nieuw aanpasbare motorparameters om bescherming op maat te bieden tegen trillingseffecten en daarnaast een verbeterde functionaliteit van de geïntegreerde overzichtscamera, die nu beeldkwaliteit met drie maal hogere resolutie en meerdere zoomniveaus biedt. Andere verbeteringen maken het mogelijk om bepaalde configuratiefuncties voor voeding en connectiviteit direct vanuit de AT-controller te beheren, zonder verbinding met een pc.

Alle nieuwe AT960- en AT930-systemen die worden besteld bij Hexagon, worden geleverd met de nieuwe versie van de systeemsoftware, terwijl systemen die zich al in de markt bevinden de nieuwe software in de vorm van een update zullen krijgen. Meer informatie is verkrijgbaar via lokale verkooporganisaties en dealers van Hexagon.

www.hexagonmi.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers