www.technologieenindustrie.com
Hexagon Manufacturing Intelligence News

NIEUWE PRODUCTIVITEITS- EN BRUIKBAARHEIDSVERBETERINGEN VOOR HEXAGONS LASERTRACKER MET DIRECT SCANNING

Verscheidene nieuwe functies bij de systeemsoftware v1.1 van het toonaangevende ATS600-systeem, samen met realtime datatracking voor bedrijfsmiddelen door middel van compatibiliteit met HxGN SFxActivabeheer.

NIEUWE PRODUCTIVITEITS- EN BRUIKBAARHEIDSVERBETERINGEN VOOR HEXAGONS LASERTRACKER MET DIRECT SCANNING

Hexagons Manufacturing Intelligence-divisie maakte vandaag bekend dat er een nieuwe versie van de systeemsoftware is voor Leica Absolute Tracker ATS600 -systemen. Deze eerste nieuwe systeemsoftware-update voor de ATS600 biedt veel nieuwe functies die zijn ontwikkeld op basis van uitgebreide marktfeedback die sinds de introductie van het systeem begin 2019 is verzameld. De update biedt productiviteits- en bruikbaarheidsverbeteringen, van verbeterde beeldvorming tot nieuwe scanprocessen en -modi, die zijn ontworpen om het direct scannen van grote oppervlakken nog eenvoudiger te maken. Deze nieuwste versie is tevens voorzien van volledige integratie van ATS600-systemen binnen het HxGN SFx Asset Management-platform.

Een van de verbeteringen in deze update is een nieuwe panoramabeeldmodus die gebruikers in staat stelt met de ingebouwde overzichtscamera een grote samengestelde afbeelding van een werkgebied te creëren. De live-weergave van het systeem kan over de samengestelde afbeelding worden geplaatst, waardoor deze in de bredere context zichtbaar wordt. Dit vereenvoudigt de navigatie bij het meten van extreem grote objecten die niet binnen het standaard gezichtsveld van het systeem passen. Daarnaast zijn er ook softwarematige verbeteringen doorgevoerd om de beeldkwaliteit van de overzichtscamera te verbeteren, waardoor de resolutie van de live-weergave van het systeem drie keer hoger is dan voorheen mogelijk was. Dankzij de beeldkwaliteit van maximaal 5 megapixel zijn er nu ook meerdere zoomniveaus beschikbaar zonder verlies van resolutie, waardoor het eenvoudiger is om verafgelegen meetoppervlakken nauwkeurig in beeld te krijgen.

„De nieuwe update zet volledig in op het verbeteren van de productiviteit door de bruikbaarheid te verfijnen,” vertelt Rodrigo Alfaia, productmanager Absolute Tracker, Hexagons Manufacturing Intelligence-divisie. „De ATS600 is anders dan andere lasertrackers op de markt, daarom hebben we het onze prioriteit gemaakt om naar de ervaringen van onze gebruikers te luisteren terwijl ze het nieuwe systeem onder de knie kregen – hun feedback is het afgelopen jaar absoluut onmisbaar geweest bij het ontwikkelen van de nieuwe functies die in deze update worden geïntroduceerd. Het resultaat daarvan is een verzameling verbeteringen op gebieden die het hele proces van direct scannen daadwerkelijk nog eenvoudiger zal maken en die onze gebruikers helpt om nog productiever te zijn in het aannemen van grootschalige inspectieprojecten.”

Het meten is ook verbeterd dankzij de toevoeging van enkele nieuwe scanprocessen en -modi. De nieuwe functie voor uniforme rasterafstand gebruikt 3D meetgegevens om de juiste oriëntatie van de te scannen oppervlakken te berekenen. Hierdoor kan de puntafstand binnen het scangebied worden aangepast om een uniform dataraster te bieden over het gehele oppervlak. Daarnaast maken de nieuwe Lijnscan- en Ringscanprofielen het eenvoudiger en sneller om in specifieke situaties gegevens te verzamelen, bijvoorbeeld bij zeer specifiek geplaatste metingen zoals doorsnedes of smalle stroken, of bij ruime gegevensverzameling zoals volledige omgevingsscans van 360 graden.

De nieuwe integratie van de ATS600 binnen Hexagons SFx Asset Management is ook een gebied waar significante productiviteitsverbeteringen mogelijk zijn. Het platform biedt volledig vlootbeheer voor productie-inspectiesystemen, inclusief monitoring op afstand op basis van realtime datastreaming. Het platform heeft een gecentraliseerd, gebruiksvriendelijk dashboard dat toegankelijk en eenvoudig te gebruiken is, en biedt een nauwkeurige manier om te monitoren en analyseren hoe belangrijke bedrijfsmiddelen presteren, of dit nu op een enkele locatie is of in meerdere fabrieken verspreid over de wereld. Dankzij realtime waarschuwingen kunnen gebruikers snel reageren op afwijkingen die actie vereisen, waardoor ongeplande uitvaltijd wordt gereduceerd. De integratie van het ATS600 -systeem binnen dit platform biedt gebruikers een eenvoudige manier om de productiviteit van hun geavanceerde inspectie-opstellingen voor grote volumes te overzien en verhogen.

Alle bij Hexagon bestelde ATS600-systemen worden geleverd met de nieuwe software-versie, terwijl systemen die zich reeds in de markt bevinden de nieuwe software als update zullen krijgen. Meer informatie is verkrijgbaar via lokale verkooporganisaties en dealers van Hexagon.

www.hexagonmi.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers