www.technologieenindustrie.com
De Dietrich Process Systems

De Dietrich Process Systems helpt bedrijven bij verhuizing en ontwikkeling van hun API-productie in Europa

De Franse industriële groep De Dietrich Process Systems, een toonaangevende aanbieder van apparatuur, systemen en procesoplossingen voor de farmaceutische, chemische en fijnchemische industrie, zet zijn acht Europese vestigingen in om bedrijven te helpen te voldoen aan de vraag naar relocatie en de toenemende vraag naar het produceren van actieve farmaceutische ingrediënten in Europa.

De Dietrich Process Systems helpt bedrijven bij verhuizing en ontwikkeling van hun API-productie in Europa


Europa kampt al jaren met een tekort aan medicijnen en vaccins die essentieel zijn voor het welzijn en de veiligheid van zijn burgers. Deze situatie komt deels doordat productiecentra op een ander continent zijn gevestigd. De crisis veroorzaakt door de Covid-19-pandemie die we nu doormaken, heeft dit scherp in beeld gebracht. Dat maakt nog duidelijker hoe afhankelijk Europa is van Azië voor de productie van API's (Active Pharmaceutical Ingredients) en HPAPI's (Highly Potent Active Pharmaceutical Ingredients). Het is daarbij van cruciaal belang dat Europese aanbieders bereid zijn om de farmaceutische en (fijn)chemische industrie te helpen hun productie van actieve farmaceutische ingrediënten te verplaatsen en uit te breiden. De Dietrich Process Systems onderstreept daarom dat het Franse concern bereid en in staat is Europese bedrijven nadrukkelijk te ondersteunen. 


De Dietrich Process Systems helpt bedrijven bij verhuizing en ontwikkeling van hun API-productie in Europa

Van procesapparatuur tot productielijnontwerp

De verhuizing van een productie-eenheid verandert in de regel zowel de algemene organisatie als die van werkplaatsen. De Dietrich Process Systems is in staat maatwerk te bieden bij zowel de installatie van een nieuw laboratorium, een pilot-unit, een grootschalige API-productie-unit, maar ook bij bijvoorbeeld het moderniseren en aanpassen van bestaande units.

Al deze units omvatten productieapparatuur voor reactie, destillatie, extractie, scheiding, filtratie, drogen, opslag en poederoverdracht. Ook levert het Franse concern insluitingsapparatuur, dat wil zeggen hermetische apparatuur die is ontworpen om elk contact tussen de binnenkant van de apparatuur en de buitenkant te vermijden, zoals handschoenenkasten, zakken en dergelijke. Het aanbod omvat Cleaning in Place (CIP) en Sterilization in Place (SIP), ongeacht de constructiematerialen: roestvrij staal, edelmetalen zoals nikkel, titanium en zirkoniumlegeringen, maar ook email en borosilicaatglas 3.3.

De Dietrich Process Systems is niet alleen een leverancier van apparatuur, maar kan ook het volledige ontwerp van de productie-eenheden voor zijn rekening nemen. Denk hierbij aan engineeringstudies, tests, installatie van apparatuur en het opstarten van de productielijnen.

Alle oplossingen houden rekening met de stringente productie-eisen en GMP (Good Manufacturing Practices) die zijn vereist in de farmaceutische industrie.

Een voorsprong voor de nieuwe toekomstige installaties op twee cruciale onderwerpen: respect voor het milieu en de veiligheid van mensen

Respect voor het milieu is een belangrijk thema dat moet worden geïntegreerd in de verhuisstrategie. De Plant-Based divisie van De Dietrich Process Systems, die al enkele jaren actief is, ondersteunt tal van klanten die API's willen produceren met plantaardige grondstoffen.

Een nieuwe reeks gesloten apparatuur voor poederoverdracht, opzakken, filtratie en drogen zorgt voor de bescherming van operators en producten. Door elk contact tussen de binnen- en buitenkant van de apparatuur te vermijden, beschermen zij operators tegen giftige producten. Omgekeerd vermijden ze het risico van besmetting van producten door de externe omgeving. Deze complete units voldoen aan de strengste veiligheidsmaatregelen.

De Dietrich Process Systems voorziet de farmaceutische industrie al decennia van hoogwaardige apparatuur en oplossingen die voldoen aan de strengste normen van de farmaceutische industrie.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers