www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Crouzet en HMS


Crouzet en HMS presenteren gezamenlijke oplossing voor het monitoren van Millenium 3 PLC’s via het web.

Crouzet en HMS

Crouzet, een toonaangevende fabrikant van automatisering- en besturingscomponenten, heeft besloten om HMS Industrial Network Netbiter toe te passen als remote management oplossing voor hun nieuwste generatie micro PLC's - de Millenium 3 Smart. Dit biedt gebruikers van de micro PLC via het web directe toegang tot gegevens over hun veldapparatuur.

Een voorbeeld van een early adopter is het Zweedse bedrijf Triplesign die de oplossing toepast voor het controleren van alternerende billboards. Met Netbiter zijn ze in staat om de status van elk reclamebord te zien en zelfs op afstand te bepalen welke boodschap wordt getoond. “Ik heb nu al een tijd met de Millenium 3 PLC’s gewerkt en het feit dat de Netbiter oplossing een kant-en-klaar template voor deze micro PLC hadden, was een groot voordeel,” zegt PA Claveroth, Sales en Marketing Director bij Triplesign. “Wij sluiten de Netbiter unit nu eenvoudigweg aan op de Millenium 3 en alle parameters verschijnen direct in een webbrowser.”

Hoe werk het:
Een Netbiter EasyConnect gateway wordt aangesloten op de Millenium 3 micro PLC in het veld. De Netbiter gateway communiceert met een cloud gebaseerd datacenter, onder de naam Netbiter Argos. Dit datacentrum verzamelt de gegevens uit de veldapparatuur en slaat die op. Door in te loggen op Netbiter Argos, kunnen gebruikers de exacte status van de Millenium 3 en daarmee ook van hun eigen apparatuur bekijken op een web dashboard. Ook kunnen ze alarm- en andere meldingen ontvangen wanneer er iets gebeurt.

"Deze gecombineerde oplossing is zeer nuttig voor applicaties in sectoren als airconditioning, toegangscontrole, warmtepompen, water- en luchtbehandeling, afvalverwerking, heffen en transporteren, medische apparatuur en pompmanagement", zegt Henrik Arleving, Product Line Manager, Remote Management bij HMS. “Deze sectoren zijn zeer geschikt voor beheer op afstand en Netbiter biedt gebruikers en onderhoudstechnici een snelle manier om de applicatiecontrole te verbeteren en de kosten te verlagen.”

André Chovin, Marketing Manager Automation bij Crouzet reageert:

“In het kader van beheer op afstand, draagt de Netbiter oplossing van HMS eraan bij dat echt alles wordt gehaald uit de Millenium 3 Smart logic controller omdat deze aangesloten kan worden vanaf elke locatie, op elk moment, 24/7. Het belangrijkste kenmerk van de Millenium 3 serie is het gebruiksgemak. Ook de Crouzet/HMS oplossing is gemakkelijk in het gebruik en effectief voor beheer op afstand van geautomatiseerde systemen.

De gezamenlijke oplossing is al beschikbaar en wordt geleverd via het distributienetwerk van Crouzet en HMS.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers