www.technologieenindustrie.com
ROLLON News

SLIDE INTO THE FUTURE: ROLLON PRESENTEERT DE EERSTE NIEUWE HERONTWORPEN PRODUCTEN

Nieuwe mogelijkheden voor planners en industrieel ontwerpers: Rollon heeft zijn nieuwe Compact Rail op de markt gebracht, nu met een Plus-versie, naast de nieuwe actuators uit de Plus System- en Smart System-families. Deze producten zijn de eerste van een uitgebreid programma van opnieuw ontwerpen van technologie en vormgeving, dat geleidelijk aan het gehele productassortiment zal beïnvloeden. Verhoogde prestaties en aandacht voor detail om te voldoen aan de behoeften van productiebedrijven zijn de belangrijkste prioriteiten, hieraan wil Rollon nu functionele en originele vormgeving toevoegen.

SLIDE INTO THE FUTURE: ROLLON PRESENTEERT DE EERSTE NIEUWE HERONTWORPEN PRODUCTEN

Is het begin van een uitgebreid herontwerpproject wat betreft technologie en vormgeving, en de introductie van nieuwe producten hier bij Rollon. Dit pad heeft betrekking op het gehele assortiment, product voor product.

De eerste lijnen die van het nieuwe ontwerp profiteren zijn onze historische Compact Rail-producten en, uit de actuatorcatalogus, de ELM- en ROBOT-producten uit de Plus-Systemfamilie en de bijbehorende E-SMART- en R-SMART uit het Smart System-assortiment. Al deze producten zijn technologisch en qua vormgeving vernieuwd. Hun uiterlijk werd aangepast om de prestaties en mogelijkheden voor industriële ontwerpers te vergroten - wat betreft productie, procedurele en economische efficiëntie - en om producten aan te bieden die er leuk uitzien en perfect kunnen worden geïntegreerd in het ontwerp van de fabriek.

Voor Compact Rail, het systeem van rails met lagers in koudgetrokken staal met inductiegeharde en geslepen loopvlakken waarvan de sterkste kant is dat ze uitlijnfouten kunnen opvangen, heeft Rollon een nieuwe versie geïntroduceerd die een grote betrouwbaarheid biedt in vuile omgevingen en weerstand tegen corrosie (ze kunnen worden behandeld met Rollon Alloy - gepassiveerd elektrolytisch verzinken - of door vernikkelen of verzinken ISO 2081). De nieuwe Compact Rail heeft ook een lange levensduur dankzij de inductiegeharde loopvlakken, de hoge prestaties, de soliditeit en de stevigheid die gegarandeerd worden door de stalen glijder, en vele andere kenmerken die het mogelijk maken om dit product in verschillende types toepassingen te gebruiken.

De nieuwe Plusversie, garandeert ook een hoger prestatieniveau, dankzij de dubbele kogellagers en de nieuwe rails met bolle loopvlakken, die een grotere stijfheid garanderen met verhoogde draagvermogens tot +120% in axiale richting en +65% in radiale richting. Tot slot biedt het volledige Compact Rail-gamma, in zijn vernieuwde versie, nieuwe stalen glijders met zelfcentrerende loopvlakreinigers, geïntegreerde smeersystemen voor de loopvlakreinigers met een buffer van vilt met langzame afgifte voor automatische smering, zijdelingse afdichtingen ter bescherming van de interne componenten en een deksel bovenop om per ongeluk veranderen van of knoeien met de radiale kogellagers te voorkomen.

Wat de actuatoren betreft, heeft het technologische innovatie- en ontwerpproces betrekking op de ELM- en ROBOT-producten uit de Plus-Systemfamilie en de bijbehorende E-SMART en R-SMART uit het Smart System-assortiment.

Bij de Plus System familie - of beter gezegd, de beschermde lineaire actuators met geanodiseerde aluminium profielen, zelfdragende constructies en tandriemoverbrengingen - betreffen de belangrijkste wijzigingen de introductie van koppen met holle assen in plaats van uitstekende assen voor de verbinding met de vergrendelingsunit en de reductietandwielen. Dankzij deze nieuwe functies kan de tandwielmotor direct door de klant op de actuator worden gemonteerd, een aanzienlijke verbetering in termen van tijd, procedures en kosten voor de klanten zelf, en een aanzienlijke verkorting van de time-to-market. Daarom kunnen onze klanten nu zonder onze tussenkomst de afdekriem verwijderen, dankzij de snelle ontgrendeling van het in de flens geïntegreerde blok dat het profiel en de actuatorkop met elkaar verbindt.

Wat de vormgeving betreft, de Plus System producten hebben nu een blauwe afwerking en uitgestraalde koppen, in plaats van vierkante koppen. Het Rollon logo dat op de koppen is geplaatst, lijkt op de loopvlakreinigingskop van de nieuwe Compact Rail. Er is ook een geüpdate versie van de slede geïntroduceerd, met koppen aan beide zijden.

De nieuwe functies die in de Plus System productfamilie zijn geïntroduceerd, zijn ook aanwezig in het Slim System assortiment, een familie van lineaire actuators die nauw verbonden is met de Plus-familie, ze bieden een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding, hoge prestaties en een zeer simpele en precieze constructie. Producten uit de Smart lijn hebben nu een zwarte transmissieriem en nieuwe wagens. Deze hebben ook uitgestraalde koppen, met een groef die een gevoel van continuïteit geeft aan de lijn die door de actuatorriem wordt gevormd.

www.rollon.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers