www.technologieenindustrie.com
Faulhaber News

FAULHABER GEKROOND ALS INNOVATIEKAMPIOEN

Niet bang zijn het oude los te laten en iets nieuws te proberen: innovatieve MKB-bedrijven als Dr. Fritz Faulhaber GmbH & Co. KG uit het nabij Stuttgart gelegen Schönaich zien verandering als een uitdaging. Daarvan werd weer overtuigend bewijs geleverd in de 27e versie van de TOP 100 innovatiewedstrijd. Sinds 19 juni hoort FAULHABER opnieuw officieel bij de TOP 100. In het wetenschappelijke selectieproces overtuigde het bedrijf, dat deelnam in groottecategorie C (meer dan 200 werknemers), met name in de categorieën "Innovatieve processen/organisatie" en "Innovatieklimaat". FAULHABER mag zich daarmee voor de vierde keer tot de topinnovatoren van Duitsland rekenen.

FAULHABER GEKROOND ALS INNOVATIEKAMPIOEN

Het TOP 100-bedrijf, dat gevestigd is in de buurt van Stuttgart, ontwikkelt en produceert hoogpresterende DC-motoren, borstelloze DC-motoren en stappen- en lineaire motoren. Het is een van de toonaangevende aanbieders op het gebied van hoogprecisie miniatuur- en micro-aandrijfsystemen. Daarnaast biedt de aandrijvingsspecialist geschikte precisietandwielkasten, lineaire componenten, encoders en aandrijfelektronica voor de bouw van complete systemen. Deze worden gebruikt in de robotica, lucht- en ruimtevaart, optica, medische en laboratoriumtechnologie, precisiebewakings- en -meettechniek en andere innovatieve industrieën. Zo hebben de chirurgische instrumenten die worden gebruikt voor minimaal invasieve procedures weinig ruimte voor een aandrijving. Zo weinig ruimte zelfs dat medewerkers FAULHABER speciale oplossingen moeten bedenken. Dr. Udo Haberland, hoofd van de afdeling Ontwikkeling en Innovatie, vertelt over zo'n idee: "Op voorstel van een medewerker wisten we de bediening en het praktische gebruik van een motor aanzienlijk te verbeteren." Deze innovatieve medewerker had het idee om de aandrijfbesturing direct in de motor te integreren - dat scheelde ruimte. Normaal gesproken worden miniatuuraandrijvingen - de kleinste die ooit is gemaakt heeft een diameter van slechts 1,9 millimeter - aangestuurd door een aparte elektronische eenheid.

Innovatieve suggesties zijn bij de top-innovator altijd welkom. Ze kunnen worden ingediend door elk van de ongeveer 2.000 mensen die wereldwijd bij FAULHABER werken. Er is niet meer voor nodig dan een formulier invullen. Vervolgens beoordeelt een comité de haalbaarheid. "Of een idee het haalt, hangt vooral af van de vraag of onze klanten er beter van worden", zegt Dr. Haberland.

www.faulhaber.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers