www.technologieenindustrie.com
EPLAN

EPLAN Data Portal in de lift op internationale schaal: nu 48 producenten, 43.000 gebruikers en 225.000 data units

Het EPLAN Data Portal is enorm gegroeid sinds de lancering in 2008. Het aantal producenten is toegenomen tot 48 - met daaronder als nieuwkomers componentproducenten Sick en Saia-Burgess. Gegevens en macro’s die betrekking hebben op meer dan 225.000 onderdelen kunnen eenvoudig door middel van drag & drop in een project worden geïmporteerd. Dit bespaart het tijdrovende onafhankelijk ontwikkelen van apparaat macro's. Gebruikers kunnen profiteren van gestandaardiseerde, up-to-date gegevens en efficiënte configuratie zonder het medium format te hoeven veranderen.

EPLAN Data Portal in de lift op internationale schaal: nu 48 producenten, 43.000 gebruikers en 225.000 data units

Het EPLAN Data Portal is een web gebaseerd portaal dat EPLAN gebruikers voorziet van componentengegevens van verschillende producenten. De voortdurend groeiende onderdelen database omvat nu meer dan 225.000 onderdelen van 48 producenten. Sick, met ongeveer 800 records voor foto-elektrische sensoren en lichtgordijnen, is een van de laatste aanwinsten. De Zwitserse fabrikant Saia-Burgess is met 260 records en macro's in de portaal vertegenwoordigd. De besturingen, modules en energiemeters vormen een aanvulling op de portaal, net als de gegevens van de Oostenrijkse onderneming Mersen, die zijn NH zekeringautomaten heeft toegevoegd. In 2012 heeft het EPLAN Data Portal ongeveer 12.000 nieuwe onderdelen en 14.000 nieuwe macro's toegevoegd aan het bestand. Deze componenten database garandeert gebruikers tijdbesparende configuratie en gestandaardiseerde, kwalitatief hoogwaardige, up-to-date gegevens.

Op internationale schaal
Sinds enkele jaren werken producenten van componenten en EPLAN samen om oplossingen te genereren die de engineering voor klanten gemakkelijker maakt. Het EPLAN Data Portal is inmiddels uitgegroeid tot een vast configuratieonderdeel van EPLAN oplossingen, ook buiten Europa.

 EPLAN beschouwt het dataformaat als een van de redenen van dit succes. Het dataformaat bevat niet alleen informatie en technische gegevens over de componenten, maar ook grafische en logische aspecten voor configuratiedoeleinden. Dit zorgt voor geïntegreerde gegevens voor productontwikkeling.

Op de route naar internationalisering, genereerde EPLAN meer dan 43.000 geregistreerde gebruikers bij meer dan 30.000 klanten over de hele wereld. Het portaal wordt ook steeds populairder in Noord- en Zuid-Amerika, waar het nu een aanzienlijk marktaandeel heeft. Uitbreiding naar het oosten is ook in volle gang, via Rusland naar Centraal-Azië, waar EPLAN een duurzame kwaliteitsverbetering hoopt te leveren in termen van normconforme gegevens.

Tot 17 talen leverbaar
Iets minder dan vijf jaar geleden, startte het EPLAN Data Portal met 15 producenten. Positieve reacties van de markt overtroffen alle verwachtingen. Het is ook gunstig voor de producenten, aangezien die hun producten kunnen verdelen over hun klanten en daarbij kunnen zorgen dat deze altijd up-to-date en volgens de geldende normen zijn. De oplossing, die in 17 talen leverbaar is (de laatste is Japans), onderscheidt zich door het hoge niveau van beschikbaarheid. Gemiddeld worden elke week ongeveer 4.300 gebruikers toegevoegd met meer dan 10.000 downloads.

 

Afbeeldingen
2013_EPLAN Data Porta_en.jpg:
Ongeveer 800 records voor foto-elektrische sensoren en lichtgordijnen van Sick zijn nu opgenomen in het EPLAN Data Portal, dat toegang biedt tot meer dan 225.000 onderdelen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers