www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

HMS introduceert de tweede generatie van de Anybus Communicator - apparaten en machines aansluiten op de toekomst

20 jaar na de eerste release kondigt HMS Networks nu de tweede generatie van de Anybus® Communicator aan - een lijn hoogwaardige gateways voor het verbinden van apparaten en machines met industriële netwerken. Anybus Communicator for EtherNet/IP is nu beschikbaar en versies voor overige netwerken zullen later in 2020 en 2021 worden uitgebracht.

HMS introduceert de tweede generatie van de Anybus Communicator - apparaten en machines aansluiten op de toekomst

2e generatie Anybus Communicator - 20 jaar ervaring van HMS in een krachtig nieuw pakket

In de industrie is de Anybus Communicator lijn van HMS Networks al zo’n 20 jaar de leidende familie gateways voor serieel-naar-veldbus en industriële Ethernet connectiviteit. Populair onder apparatenbouwers, machinebouwers en systeemintegratoren wereldwijd, vertrouwen miljoenen apparaten en machines momenteel op Communicators voor netwerkconnectiviteit in een brede range industriële toepassingsgebieden.

HMS kondigt nu een nieuwe lijn tweede-generatie Communicators aan die in de loop van 2020 zal worden uitgebracht. De eerste versie voor EtherNet/IP is nu beschikbaar en zal worden gevolgd door versies voor Modbus TCP, PROFINET en PROFIBUS. De nieuwe Communicators zijn moderne, hoogwaardige gateways waarin alle ervaring is verwerkt die HMS Networks in de afgelopen twee decennia heeft opgedaan met de interactie met klanten over de eerste Anybus Communicator lijn. De twee generaties zullen naast elkaar blijven bestaan volgens een gescheiden productlevenscyclusplan.


Veiligheid, hoge prestaties en industriële betrouwbaarheid met de nieuwste Anybus technologie

Alle 2e generatie Communicators worden gevoed door de bekroonde Anybus NP40 industriële netwerkprocessor die in alle HMS embedded oplossingen wordt gebruikt en ervoor zorgt dat de Communicators voldoen aan de hoge eisen op het gebied van prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid.

Afhankelijk van de toepassing zijn de datacyclustijden tot 10 keer korter dan bij de 1e generatie Communicators dankzij de nieuwe hardware en software. Gebruikers kunnen ook profiteren van aanzienlijk meer ondersteuning voor data-uitwisseling, aangezien er nu tot 1 448 bytes kunnen worden verzonden van de aangesloten PLC naar de gateway en van de gateway naar de PLC.

Om huidige en toekomstige veiligheidsproblemen het hoofd te bieden, zijn alle producten bovendien uitgerust met een beveiligingschip. Een beveiligde opstart zorgt ervoor dat er niet met de firmware kan worden geknoeid.

De Communicators hebben een nieuwe, aantrekkelijke, slanke behuizing voor eenvoudige DIN-rail montage. Met alle relevante industriële certificeringen, zoals CE- en UL-markering, wordt een temperatuurbereik van -25 tot +70°C ondersteund zodat de Communicators operationeel blijven onder veeleisende industriële omstandigheden.


Eenvoudig te configureren en te implementeren

Voordat de gateway wordt aangesloten op een uplink PLC, dient de gebruiker de Communicator te configureren zodat deze kan communiceren met een subnet van een of meer apparaten/machines. Dit wordt gedaan door vanaf een PC verbinding te maken met de Ethernet-configuratiepoort, waarna de gebruiker elke gewenste browser kan openen om toegang te krijgen tot de nieuwe grafische, responsieve webgebaseerde 2e generatie Communicator gebruikersinterface. Configuraties worden eenvoudigweg uitgevoerd met behulp van drag-and-drop en extra software is niet nodig.

In eerste instantie richt de 2e generatie Communicator zich vooral op Modbus RTU communicatie met aangesloten apparatuur. Tot 150 Modbus commando's worden ondersteund, waardoor zeer complexe configuraties met meerdere nodes mogelijk zijn. De uiteindelijke configuraties kunnen op een veilige manier worden opgeslagen en beheerd voor toekomstig gebruik. Daarna is de gateway klaar om als node in het PLC-systeem aan de andere kant van de gateway te worden opgenomen.

De configuratiepoort en de bijbehorende web interface maken het voor de gebruiker mogelijk om het netwerkverkeer te monitoren en te diagnosticeren. De gebruiker kan onmiddellijk de status van de industriële netwerkverbinding, de seriële verbinding en de status van de afzonderlijke seriële nodes zien. Communicatielogs zijn beschikbaar voor verdere analyse door de gebruiker.


HMS introduceert de tweede generatie van de Anybus Communicator - apparaten en machines aansluiten op de toekomst


Personalisatie voor fabrikanten van apparaten en machines - veelzijdigheid voor systeemintegratoren

Anybus Communicator is helemaal voorbereid om met een apparaat of machine te worden geleverd als een vooraf geconfigureerde, externe communicatiemodule. Fabrikanten die in deze optie geïnteresseerd zijn profiteren van een breed scala aan diensten van HMS met betrekking tot OEM personalisatie, brand labeling en gateway preconfiguratie.

Systeemintegratoren zullen vooral profiteren van de eerder genoemde, veelzijdige manier om de gateway te configureren zodat deze kan communiceren met elk apparaat of machine in een fabriek - perfect voor retrofit situaties als bestaande apparatuur snel en naadloos moet worden aangesloten op nieuwe industriële netwerken.


EtherNet/IP nu uitgebracht - Modbus TCP, PROFINET en PROFIBUS volgen in 2020/2021

De eerste versie van de gateway die nu is uitgebracht is Anybus Communicator voor EtherNet/IP. Gebruikers profiteren van een volledige, reeds gecertificeerde EtherNet/IP implementatie door HMS, inclusief ondersteuning voor Device Level Ring met Beacon Mode voor mediaredundantie, detectie van netwerkfouten en het herstellen van netwerkfouten. Zo kan ook na een kabelbreuk gecommuniceerd blijven worden.

In 2020 en 2021 zal HMS extra 2e generatie Communicators uitbrengen voor de populaire netwerken Modbus TCP, PROFINET en PROFIBUS. Meer informatie volgt.

Lees meer op www.anybus.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers