www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Oplossingen voor procesinterfaces

Het complexe thema explosiebeveiliging voor proces/productie-installaties vereist diepgaande kennis en ervaring. Pepperl + Fuchs biedt dit, samen met betrouwbare, geavanceerde technologische producten en nauwe ondersteuning van afzonderlijke projecten, vanaf de eerste evaluatie tot aan de oplevering van de definitieve oplossing voor de installatie, klaar voor gebruik.

Oplossingen voor procesinterfaces
Afbeelding 1: MC7802_20260_02 - Schakelkast met K- en H-serie IS barriers, remote I/O LB systeem en FieldConnex® voedingen.

Intrinsieke veiligheid, verhoogde veiligheid, drukcabines, inkapseling, brandveilige behuizingen of poedervulling - als het gaat om gebieden met explosiegevaar is een zeer grondige kennis van beschermingmethoden, apparatuurcertificeringen en de relevante normen verplicht, vooral omdat de laatste van regio tot regio kunnen verschillen. Zelfs operators van proces/productie-installaties blijken hun specifieke beschermingstandaards en best practices te hebben.

Ons wereldwijde netwerk van explosiebeveiligingspecialisten en ingenieurs, naast onze meer dan 60 jaar ervaring, vormen de kennisbron die Pepperl + Fuchs maakt tot één van de toonaangevende bedrijven als het gaat om de beveiliging van explosiegevaarlijke ruimtes. Ons nauwe contact met operators zorgt ervoor dat we altijd opereren in de voorhoede van de technologie. Een recent voorbeeld is de uitvinding van DART, de volgende stap op het gebied van intrinsieke veiligheid. Binnen de FieldConnex® productenlijn zijn meerdere DART Fieldbus modules direct leverbaar, maar ook op het gebied van remote I/O systemen en intrinsieke safety barriers zijn er voortdurend nieuwe ontwikkelingen gaande die binnenkort op de markt zullen komen.

Om gebruikers en technisch adviseurs verder te begeleiden door het doolhof van regels, eisen en producten, verzorgen onze specialisten regelmatig trainingen op het gebied van explosieveiligheid. Wat dichter bij het feitelijke proces bieden onze project engineers met vestigingen in Solution Techniek centra over de hele wereld, advies en projectondersteuning voor individuele projecten. In nauwe samenwerking met de gebruiker worden de eisen uitvoerig doorgesproken, waaruit vervolgens gedetailleerde specificaties en ontwerpvoorstellen voortkomen. Of het nu gaat om een automatiseringssysteem op basis van IS barriers, signaaloverdracht via remote I/O systemen, of om een compleet digitale veldbustopologie, de doorgewinterde projectingenieurs vinden altijd de beste oplossing voor de wensen van de gebruikers. Het installeren van de juiste modules uit de uitgebreide Pepperl + Fuchs portfolio, in ruimte- en kostenbesparende behuizingen, naast de integratie van, indien nodig, third party componenten, wordt gedaan door goed opgeleide technici in de Pepperl + Fuchs assemblage werkplaatsen. Na een grondige test, volledige certificering en documentatie, wordt het systeem afgeleverd aan de fabriek, klaar voor inbedrijfstelling. Als u geïnteresseerd bent in geavanceerde en CAPEX conforme explosiegevaaroplossingen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

www.pepperl-fuchs.com/enclosure-solutions

In één oogopslag:

• Kast- en behuizingoplossingen voor explosiebeveiliging.

• Consultancy, project engineering en productie

• Wereldwijde projectondersteuning

• Oplossingen op maat voor alle installatie-eisen.

Oplossingen voor procesinterfaces

Afbeelding 2: 96_1271_04 - Remote I/O FB systeem en geleiding terminals in roestvast stalen behuizing voor zone 1.

Oplossingen voor procesinterfaces

Afbeelding 3: MC4772_23021_02 - FieldConnex® FieldBarrier en ventielenkoppeling in GRP behuizing, voor aansluiting van magnetische ventielen op veldbuscommunicatie in zone 1.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers