www.technologieenindustrie.com
Southco

Southco levert geavanceerde ergonomie en positioneer technologie voor centrale console en hoofdsteunsystemen in voertuigen

Bij het ontwerpen van auto-interieurs staan ingenieurs voor de uitdaging om de kwaliteit en integriteit van het totale voertuigontwerp te garanderen en toch een kosteneffectieve, functionele oplossing te bieden. Bovendien vraagt de behoefte aan meer comfort en ervaring om steeds meer aandacht voor ergonomie en zet dit zelfs de kleinste details in de vroegste fase van het ontwerp.

Southco levert geavanceerde ergonomie en positioneer technologie voor centrale console en hoofdsteunsystemen in voertuigen
Bijschrift: Met Southco’s scharnieren met tegenbalans kan het middenconsole deksel in elke positie worden opengehouden en voorkomt daarmee onverwacht sluiten.

Scharnieren met tegenbalans voor middenconsoles
Tegenwoordig spelen zaken als trillingen en lawaai, algehele functionaliteit en ‘look and feel’ allemaal een belangrijke rol bij het ontwerp van het middenconsole. Niet alleen moet het deksel gemakkelijk kunnen worden geopend - en open blijven staan - het moet ook soepel en consistent draaien met minimale inspanning en gedurende de gehele levenscyclus van het voertuig reproduceerbaar en betrouwbaar in het gebruik zijn. De oplossing zit in de scharniertechnologie van het middenconsole - een bewezen specialisme van Southco, wereldwijd leverancier van technische toegangshardware.

Southco’s scharnieren met tegenbalans zijn voorzien van de beste constant koppel functionaliteit waarmee het deksel van het middenconsole op elke positie kan worden opgehouden, en dichtvallen of onverwacht sluiten voorkomen wordt. Scharnieren met tegenbalans zorgen voor een nauwkeurige controle van de werking ervan en kunnen voor de eindgebruiker worden aangepast aan het door hem gewenste 'gevoel', waardoor een meer substantiële kwaliteitsbeleving ontstaat bij deksels of trays die zijn gemaakt van lichtere materialen. Beschikbare asymmetrische koppels zorgen voor weerstandsverschillen bij heffen en sluiten zonder kraken, piepen of rammelen.

Met scharnieren met tegenbalans kunnen zwaardere middenconsole deksels makkelijker openspringen als het deksel wordt ontgrendeld. Deze scharnieren zorgen ervoor dat de eindgebruiker een zwaarder deksel gemakkelijk optilt, waardoor het gebruiksgemak verbetert. Constant koppel scharnieren houden het consoledeksel open of sluiten die bij een vooraf gedefinieerde openingshoek en geven tactiele feedback die de kans op overbelasting van het deksel helpt te verminderen, waardoor wordt vermeden dat de eindgebruiker het deksel buiten het ingestelde bereik duwt. Extra ontwerpspecificaties, zoals één of meer tray(s), kunnen eenvoudig in het middenconsole worden gemonteerd, door ze te integreren met de tegenbalans scharnieren van Southco.

Waarde en flexibiliteit toevoegen aan het hoofdsteunontwerp
Aangezien hoofdsteunen voortdurend meegaan met de nieuwste automotive ontwerptrends, is het essentieel dat de engineers gedurende het ontwerpproces anticiperen op veranderingen in de styling. Zij moeten esthetiek en comfort gedreven functies in balans brengen met functionele aspecten die van belang zijn voor het voertuigontwerp.

Marktonderzoek geeft aan dat nieuwe voertuigeigenaren meer problemen ervaren met de afstelling van de hoofdsteun dan met andere delen van de stoel. Om dit probleem te ondervangen, zijn OEM’s meer gaan denken in de richting van een modulaire platform strategie voor het hoofdsteunontwerp, waarbij voor elke nieuwe applicatie van hetzelfde kernbegrip wordt uitgegaan, terwijl tegelijkertijd gefocust wordt op veranderingen in de styling van de buitenkant van de hoofdsteun.

Southco's modulaire comfort hoofdsteunoplossing omvat de geïntegreerde positioneertechnologie van het bedrijf, die betrouwbare en flexibele constant koppel mogelijkheden biedt in een kleine ruimte - waardoor het naadloos kan worden geïntegreerd in OEM stoelontwerpen.

Veel van de predesigned hoofdsteun opties die worden aangeboden voldoen niet aan ontwerpeisen als gevolg van generieke specificaties en omvangrijke hardware. Southco biedt met zijn comfort hoofdsteun een oplossing, een technologisch geavanceerd modulair systeem, dat is ontworpen om te voldoen aan de unieke prestatie-eisen van elk voertuig en om constante koppels te leveren bij hoge levensduureisen. De geïntegreerde tegenbalans scharnieren leveren best-in-class consistente, operationele toepassingen bij de kleinste ruimtelijke eisen, waardoor ontwerpers in staat worden gesteld om voorheen onuitvoerbare hoofdsteunmodellen te creëren.

Geleverd als een gegoten constructie, kapselt de hoofdsteun het scharniermechanisme in en onttrekt dit aan het oog voor een beter esthetisch aanzicht. De kleine diameter van het scharnierpatroon zorgt voor meer flexibiliteit dan met een bout en een moer. Ook kan de hoofdsteun worden ontworpen met een klikverbinding waarmee de hoofdsteun zonder schroeven of klinknagels op de hoofdsteunconstructie kan worden gemonteerd. Gebruikers kunnen de gerede hoofdsteun in een bepaalde stand zetten en deze veilig in elke gewenste hoek houden, of deze nu volledig open staat, gedeeltelijk gesloten is voor hoofd- en nekondersteuning, dan wel ergens daar tussenin.

Southco levert geavanceerde ergonomie en positioneer technologie voor centrale console en hoofdsteunsystemen in voertuigen
Bijschrift: Southco’s tegenbalans scharnier is gemaakt van robuuste materialen om mee te gaan met de levensduur van het voertuig.
 
Southco levert geavanceerde ergonomie en positioneer technologie voor centrale console en hoofdsteunsystemen in voertuigen
Bijschrift: De modulaire comfort hoofdsteun van Southco biedt betrouwbare en flexibele koppelmogelijkheden in een klein pakket.
 
Southco levert geavanceerde ergonomie en positioneer technologie voor centrale console en hoofdsteunsystemen in voertuigen
Bijschrift: De modulaire comfort hoofdsteun van Southco is naadloos geïntegreerd in OEM stoelontwerpen.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers