www.technologieenindustrie.com
Southco

Snelsluiting maakt in geval van nood snelle ontsnapping uit cabine mogelijk

Southco's Ulrike Sturman bespreekt het belang van passende quick-release hardware als een middel om te ontsnappen uit off-highway en bouwvoertuigen in het geval van een noodsituatie

Snelsluiting maakt in geval van nood snelle ontsnapping uit cabine mogelijk
Omdat de grond vaak niet stabiel is, kunnen omstandigheden voor bouw- en off-highway voertuigen uiterst gevaarlijk zijn. Ondanks het feit dat veel off-highway voertuigen worden uitgerust met extra versterkte, grotendeels verplichte, veiligheidsvoorzieningen om schade aan de cabine te voorkomen en de bestuurder tegen botsingen te beschermingen, moet in geval van nood de bestuurder nog steeds in staat zijn om de cabine snel te verlaten. Vandaar dat veel voertuigen zijn uitgerust met eenvoudig te bedienen nooddeuren, zowel aan de voor- als aan de achterzijde van de cabine.

Bij het ontwerpen op veiligheid, is een populaire optie om ook de cabinedeur als ontsnappingsmogelijkheid te gebruiken - uitgerust met quick-release hardware. Toepassing van snel ontgrendelbare sluitingen stelt de bestuurder in staat om deze bestaande deur als een nooduitgang te gebruiken, terwijl de deur ook nog steeds als uitgang gebruikt kan worden tijdens normaal bedrijf. Dit elimineert de noodzaak van het uitsnijden van nog een paneel in de cabine, hetgeen de complexiteit van het ontwerp vermindert, evenals de noodzaak van extra structurele ondersteuning en het gewicht dat ermee gepaard gaat. Door een cabinedeur te gebruiken die tevens als nooduitgang dienst doet, kunnen de hoeveelheid hardware en het aantal gebruikte onderdelen, nodig voor het installeren en bedienen van de deur, worden teruggebracht. Bovendien worden door het combineren van normaal gebruik én nooduitgang in één oplossing, de installatie- en arbeidskosten bij de voertuigproductie verlaagd.

Vanwege de aard van de werkzaamheden, moeten de vluchtdeuren van de cabine worden uitgerust met robuuste onderdelen die voor een veilige vergrendeling zorgen, trillingen weerstaan en een snelle, eenvoudige toegang bieden. De specificatie voor een vluchtdeur toepassing moet voertuigfunctionaliteit effectief combineren met bestuurderbeveiliging. Bij het specificeren van een vluchtdeur toepassing, is het van groot belang dat de ontwerpers in zee gaan met een bedrijf dat de behoeften van de off-highway industrie begrijpt.

Geavanceerde quick-release hardware moet de volgende eigenschappen hebben: hoge levensduur, corrosiebestendige afwerking; hogesterkte stalen constructie; over-center vergrendelontwerp: en gemak van identificatie.

Eén van de meest vooraanstaande namen op het gebied van snelsluitingen - en één die voldoet aan alle bovengenoemde criteria - is Dzus, een Southco merk dat 's werelds meest uitgebreide reeks quick acces en robuuste snelsluitingen vertegenwoordigt. Met een gevestigde reputatie die bijna zeven decennia overspant, is Dzus momenteel wereldwijd de optimale keuze als het gaat om snelsluitingen voor de off-highway en bouwvoertuigindustrie. Een bijkomend voordeel voor bestuurders als voor de Dzus oplossing wordt gekozen, is dat ze profiteren van Southco's schat aan ervaring in het samenwerken met toonaangevende bouwvoertuigproducenten aan de ontwikkeling van quick-release vergrendelingmechanismen, speciaal ontwikkeld voor vluchtdeuren en -luiken.

Elke productlijn wordt geleverd met zijn eigen set van bijpassende houders voor nauwkeurige, veilige inbouw en gemakkelijke montage in vluchtdeur- en luiktoepassingen. Daarnaast biedt Dzus het voordeel van lage installatie- en montagekosten, snelle herhaalbare toegang, snelle service, betere ergonomie en verbeterde esthetiek. Andere voordelen zijn aanpasbare vergrendelopties voor bescherming tegen verlies van hardware of uitrusting als gevolg van ‘dropped’ snelsluitingen, en een uitgebreide keuze aan headstyles.

In off-highway voertuigen kan de voor vluchtdeuren en -luiken geselecteerde toegangshardware een groot verschil maken bij on-the-job noodsituaties. Bij de Dzus snelsluitingen garandeert de robuuste constructie van de vergrendeling en de eenvoudige functionaliteit, de veiligheid van de bestuurder tijdens gebruik door de deur gesloten te houden en tegelijkertijd snelle opening mogelijk te maken als de bestuurder het voertuig in een noodsituatie moet verlaten.

Snelsluiting maakt in geval van nood snelle ontsnapping uit cabine mogelijk
Snelsluiting maakt in geval van nood snelle ontsnapping uit cabine mogelijk

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers