www.technologieenindustrie.com
Steute

ZS 91 S, ZS 91 SR en ES 91 DL: inductieve sensors voor complexe toepassingen.

Voor de bouwers van machines en installaties heeft de ‘Extreme’-branche van steute de nieuwe 91-reeks van robuust schakelmateriaal voor ongunstige omgevingsvoorwaarden op de markt gebracht: noodstop-trekkoordschakelaars, banduitlijnings- en standschakelaars, ‘heavy duty’ schakeltoestellen. Typische toepassingsgebieden zijn: recyclinginstallaties, onshore-terminals voor stortgoed, transportbandtechnologie en industriële inrichtingen voor staalproductie en –verwerking.

ZS 91 S, ZS 91 SR en ES 91 DL: inductieve sensors voor complexe toepassingen.
Tot het productenpakket van onze 91-reeks behoren de ZS 91 S noodstop-trekkoordschakelaars. Hun behuizing van met glasvezel versterkte thermoplast is uitermate slijtvast en biedt in combinatie met de roestvrije stalen afdekschroeven een hoge weerstand tegen corrosie. Dankzij het hefboomsysteem kan de schakelaar gemakkelijk worden bediend. De trekkoord kan een lengte hebben van 2 x 100 m, zodat zelfs grote risicovolle oppervlakten kunnen worden voorzien van een rechtstreeks toegankelijke noodstopfunctie. Daarnaast zijn de veiligheidsfuncties voor draadtrek- en draadbreukdetectie geïntegreerd. Het is ook mogelijk om een noodstopsignaal te versturen via een facultatieve signaallamp. De gebruiker heeft de keuze uit verschillende schakelsystemen met een maximum van zes contacten. Zo wordt de toch al eenvoudige en gestandaardiseerde integratie van de noodstop-trekkoordschakelaar in de bestaande veiligheidsschakeling nog vergemakkelijkt. In optie ook versies beschikbaar met een geïntegreerde Dupline-veiligheidsbusmodule via insteekconnector.

De banduitlijningsschakelaar ZS 91 SR heeft dezelfde behuizing als de ZS 91 S, maar dan voorzien van een verstelbare banduitlijningsrolhefboom die de correcte werking van de transportband controleert. Bij een verkeerde uitlijning wordt de transportband gestopt of wordt er bijvoorbeeld een waarschuwingssignaal naar de controlekamer gestuurd. Er bestaat ook een versie met trapsgewijze contactverplaatsing. Zo kunnen lange storingstijden als gevolg van een verkeerde uitlijning van een transportband bij volle belasting worden vermeden. En hier zijn eveneens versies verkrijgbaar met een Dupline-veiligheidsbusmodule in plaats van de conventionele schakeltoestellen met kabel. Draadloze oplossingen zouden ook een optie zijn.

De derde variant van de nieuwe 91-reeks is de ‘heavy duty’ standschakelaar ES 91 DL, die borg staat voor een betrouwbare positiecontrole op machines en installaties in de zware industrie. Dankzij de geperfectioneerde vormgeving – gecombineerd met geavanceerde fabricagetechniek – beantwoorden de drie varianten probleemloos aan de hoge beveiligingsklassen IP 66 en IP 67 en kunnen ze ook continu worden ingezet, zelfs bij extreme omgevingsvoorwaarden.

Productfoto: ZS 91 S en ZS 91 SR

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers